Trikids Bucuresti, o zi de sport si miscare pentru copii

Clubul Sportiv smartatletic va invita duminica, 13 octombrie 2013, incepand cu ora 10:00, la cea de a II-a editie TriKids Bucuresti. Evenimentul, unic in Romania, implica copiii de la 4 pana la 14 ani in activitati sportive precum alergarea si mersul pe bicicleta intr-un cadru competitiv desfasurat pe Stadionul National de Rugby “Arcul de Triumf.  Cei mici vor beneficia de atentie si siguranta pe tot parcursul competitiei, dar si de numeroase premii din partea organizatorilor.

TriKids Bucuresti este singurul eveniment multisportiv din Romania dedicat in exclusivitate copiilor. Obiectivul principal este acela de a promova sportul de masa in randul copiilor, prin activitati special dedicate lor.  Miscarea, joaca si voia buna sunt cele trei ingrediente care vor da savoare concursului. Indiferent de varsta si pregatire sportiva, copiii se vor putea intrece in cadrul unei competitii prietenoase unde entuziasmul va fi la cote maxime, pentru ca TriKids este mai mult decat un eveniment-concurs, este o stare de spririt.

Maraton TriKids 2013

Dupa o editie de TriKids Bucuresti incheiata cu succes anul trecut, cu peste 500 de participanti,  anul acesta smartatletic continua sa promoveze sportul de masa ca o activitate fireasca si accesibila pentru copii.

Provocarea este anul acesta si mai consistenta. Pe langa cele doua probe deja cunoscute, cros si duatlon, competitia aduce si o proba noua, la fel de distractiva: family fun run.

Probele sunt gandite in asa fel incat copiii sa poata participa la toate trei, la doua sau la una singura (cu starturi separate pe categorii de varsta si cu pauze intre ele). Acestea sunt usoare, accesibile si se vor desfasura in conditii de maxima siguranta.

Prima proba este cea a crosului unde se poate inscrie orice copil cu varsta cuprinsa intre 4-14 ani.

Categorii de varsta si distanta de alergare cros:

  • 4-5 ani    à  330 m
  • 6-8 ani    à  660 m
  • 9-11 ani  à  1 km
  • 12-14 ani à  1 km

Duatlonul este cea de a doua proba si cuprinde alergare si bicicleta, cu distante diferite pentru fiecare categorie de varsta:

  • 4-5 ani    à 330m alergare, 500m  bicicleta,  330m alergare
  • 6-8 ani    à 330m alergare, 1km    bicicleta,  330m  alergare
  • 9-11 ani  à 660m alergare, 1.5km bicicleta,  660m alergare
  • 12-14 anià 1km   alergare,  3km     bicicleta,  1km  alergare

Pentru cros si duatlon starturile se vor da separat pentru fiecare categorie de varsta in parte.

Family fun run este cea de a treia proba. Nou introdusa, este o proba de familie, usoara, placuta, de indemanare. Parintii vor avea posibilitatea sa faca echipa cu copilul/copiii si sa alerge impreuna intre 660 metri si 1,3 km.

La start sunt asteptati peste 500 de copii cu varste cuprinse intre 4 si 14 ani. Inscrierile se fac atat online, cat si la fata locului, duminica 13 octombrie, de la ora 9:30 pana la ora 11:00. Locurile sunt limitate pentru fiecare proba in parte.

Dincolo de componenta sportiva, Trikids este un eveniment care se alatura cauzelor sociale sustinute de fundatiile Chance for Life si Hospice Casa Sperantei, iar taxele de inscriere vor fi directionate catre cele doua fundatii partenere.

Partenerul principal al evenimentului este Primaria Sector 1 Bucuresti. Partener media: Realitatea TV. Anul acesta TriKids Bucuresti se va desfasura cu sprijinul partenerilor: Federatia Romana de Rugby, Gazeta Sporturilor, Orange, Skoda, Castrol, Anima si Dorna.

Despre Clubul Sportiv  smartatletic

Clubul Sportiv smartatletic este o asociatie cu structura polisportiva, afiliata Federatiei Romane de Ciclism & fondatoare a Federatiei Romane de Triatlon (aprilie 2012).

Misiunea smartatletic este organizarea, dezvoltarea si promovarea triatlonului, ciclismului (sosea, urban, MTB, cicloturism) si a sporturilor inrudite ca elemente sportive de masa, tehnice si educationale, promovand totodata spiritul civic si de fair-play.

Pana in acest moment, smartatletic a organizat peste 25 de evenimente sportive, printre care cele mai importante au avut profil de triatlon, maraton international, fit camp, turneu de polo, corporate camp, semimaraton international, maraton de natatie, cros, festival de sport in aer liber. Mai multe detalii pe www.smartatletic.ro & www.facebook.com/smartatletic.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.