Top 5 ingrediente asiatice

Bucătăria asiatică este recunoscută ca fiind una dintre cele mai gustoase şi sănătoase bucătării a lumii. Cu siguranţă ai gustat cel puţin o dată un preparat asiatic, iar dacă nu ai făcut acest lucru trebuie să încerci neapărat. Aceste mâncăruri sunt pline de savoare şi arome, fiind un adevărat festin pentru papilele tale gustative.

Sunt numeroase localuri specializate pe preparate asiatice, de cele mai multe ori acestea având preparate din una dintre bucătăriile Asiei. Dar le poţi pregăti şi la tine acasă, cu ingrediente originale pe care le găseşti în magazinele online de specialitate.

mancare asiatica

Ţi-am pregătit un Top 5 ale celor mai folosite ingrediente în preparatele asiatice:

Seminţe de susan prăjite

Seminţele de susan pot fi consumate ca atare sau se pot folosi în salate. Acestea conţin fibre, proteine, vitamine şi minerale, fiind perfecte pentru  dressinguri, sosuri dipp sau pentru marinat.

Orez

Majoritatea preparatelor asiatice au ca şi garnitură orez simplu sau orez prăjit. Acestea sunt pregătite special în fierbătoare de orez, care previne lipirea lor una de cealaltă. Dacă vrei să pregăteşti sushi, trebuie să cumperi orez special.

Tăiţei

Tăiţei sunt o bază pentru multe preparate asiatice. Vei vedea că există tăiţei de orez sau de cartof dulce, dar şi de diferite grosimi, tocmai pentru a se potrivi mâncărurilor preparte. Se pot folosi la supe, salate sau stir fry.

Ghimbir murat sau proaspăt

Ghimbirul este o componentă esenţială a multor preparate asiatice precum supe Chinezeşti, marinade Coreene sau dippinguri Thailandeze. De asemenea, ghimbirul murat se foloseşte şi între gustarea diverselor preparate, deoarece acesta ajută la curăţarea boltei palatine a gurii şi oferă senzaţie de prospeţime.

Sos de soia

Sosul de soia, originar din China, este folosit de peste 2.500 de ani în bucătăria asiatică. Îl poţi folosi la prepararea sushiului, la marinat şi la aşezonat. Dacă vrei să adaugi sos de soia la supă, trebuie să cumperi sos special pentru supe.

foto: koreanfood.ro

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.