Odessa, perlă a Mării Negre

Oraș al romantismului, al artei, a umorului, al poeziilor, al teatrului şi al muzeelor, Odessa este o destinaţie turistică aproape necunoscută românilor. Odessa este cel mai mare port maritim din Ucraina, localizată în sudul ţării. Oraşul se află la malul Mării Negre şi este renumit pentru combinţia dintre frumuseţe şi putere economică.

Numeroase locuri istorice atrag o mulţime de turişti în fiecare an. Clădiri cu o arhitectură magnifică şi străzile largi ale Odessei fac turişti să simtă bunăstarea şi bogăţia oraşului. Îţi dă impresia că soarele nu părăseşte niciodată Odessa. Pentru frumuseţea şi locaţia ei, Odessa a fost denumită perlă a Mării Negre. Turiştii vor găsii o mulţime de hoteluri şi restaurante, situate la malul mării. Clima este renumită prin abudenţa de zile însorite. Oraşul are o climă blândă şi uscată cu temperaturi medii de –2 grade C în ianuarie şi 22 grade C în iulie. Precipitaţiile au valori medii de doar 350 mm pe an.

Una dintre cele mai populare arii de vară de divertisment din Odesa este Arcadia, care este situat pe coasta mării şi include o mulţime de cluburi de noapte, plaje celebre şi locuri pentru activităţi de vară. Pe coasta Odessei puteţi găsi plaje, cum ar fi: Luzanovka, Lanjeron, Joy, Dolphin, Chernomorka şi altele. De asemenea, puteţi vizita plaja foarte faimoasă „Coasta de Aur”, este o plajă de lux, cu nisip alb moale,şi mici cafenele unde poţi să stai în umbra de corturilor, să consumi băuturi cu gheaţă şi să priveşti valurile.

Între Constanţa şi portul ucrainean de la Marea Neagra există curse regulate pe mare, care durează şase ore, iar biletul dus-întors costă minimum 105 euro.

Obiective turistice

Odessa este o destinaţie turistică populară, având numeroase staţiuni terapeutice în oraş şi în împrejurimile lui.

În Odessa există numeroase clădiri şi monumente arhitectonice importante: Teatrul de operă şi balet din Odessa, Palatul Tolstoy, Palatul Vorontsov, Palatul Novikov, Palatul Potocki (muzeul de arte frumoase), Palatul Gagarin (muzeul de literatură), Catacombele şi Muzeul Gloriei Partizane, Muzeul Roerich, Muzeul Numismatic Odessa, Muzeul Patrimoniului Evreiesc, Catedrala Usensky.

Treptele Potemkin sunt cel mai reprezentativ simbol al orasului Odessa. Cele 200 de trepte (acum reduse la 192) au fost create de arhitectul italian Francesco Boffo şi realizate între anii 1837 – 1841.Opera din Odessa

Portul Odessa este unul dintre cele mai mari porturi la Marea Neagra şi se întinde pe o porţiune de 7,23 km de ţârm. Portul este apărat de diguri, astfel încât nu depinde de condiţiile meteo.

Strada pedestriană Deribasovskaya a fost numită după José de Ribas, fondatorul de origine spaniola a Odesei. Strada Deribasovskaya este faimoasă pentru arhitectura magnifică şi atmosfera unică, terasele cafenelelor, pavelele perfecte, restaurantele şi umbra teilor.

Palatul Vorontsov este o altă operă din secolul XIX a arhitectului italian Francesco Boffo. A fost construit pentru prinţul guvernator Mikhail Semyonovich Vorontsov.

Muzeul Cinematografului are peste 10.000 de exponate ce stau mărturie activităţii cinematografice din Odessa: materiale istorice, de la invenţia cinematografului până la epoca digitală.etc

Sursa : http://ua-traveling.com/en/information/Odessa_Ukrainian_city

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.