Unde se afla cei mai multi microbi intr-o casa?

microbi in casaCharles Gerba, microbiologist la Universitatea din Arizona, ne spune ca foarte multi microbi se gasesc in masina de spalat de la lenjeria intima. Aproximativ 500 de milioane de bacterii E.coli sunt transferate in masina ta, dupa ce ai spalat lenjeria murdara. Acestia ajung din pacate pe celelalte piese de imbracaminte, introduse in masina de spalat. Pentru a evita acesti microbi, incearca sa speli hainele albe mai intai si cu ocazia asta sa pui clor in masina, acesta dezinfecteaza si nu permite bacteriilor sa traiasca in acest mediu.

Alte studii indica chiuveta ca cel mai mare paradis pentru microbi, aici gasindu-se fungi. Apa fierbinte care ne ajuta sa spalam vasele, din pacate nu atinge temperaturi suficient de mari pentru a ucide bacteriile, ele ajung in mancarea noastra, fie ca vrem, fie ca nu. Ca si in cazul masinei de spalat, incearca periodic  sa speli chiuveta cu clor, si bineinteles, sa stergi vesela cu o carpa inmuiata, in aceeasi solutie diluata cu apa.

Pentru ca gura noastra contine aproape 500 de tipuri de bacterii diferite, la fel si periuta noastra de dinti.  In cazul in care  mai lasam si neacoperita sau pe marginea chiuvetei, s-ar putea sa colecteze si bacterii fecale. Incearca sa speli din cand in cand cu detergent periuta ta de dinti, o sa indepartezi multe bacterii de la care ai putea sa te imbolnavesti.

Revenind la chiuveta plina de bacterii, ar mai fi un element de aici care este la fel de contaminat, si anume buretele. Conform studiilor stiintifice, acesta contine de doua ori mai multe bacterii decat un vas de toaleta, destul de socant, nu? Daca nu vrei sa iti revina acest gand neplacut, pune buretele timp de un minut in microunde pe nivelul cel mai ridicat. Urmeaza sfaturile astea si iarna aceasta vei fi protejata impotriva bacteriilor din interiorul sau exteriorul caminului tau.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.