Un nou inceput si in viata sexuala…

In prima faza, copilul absoarbe o mare parte din timpul si energia mamei, care este chemata sa raspunda psihologic si somatic in cel mai bun mod posibil.

Un raspuns asemanator asteapta si partenerul mamei. Uneori, lipsa atentiei si a caldurii fata de acesta, chiar si fara sa vrea, au uneori drept rezultat aparitia neintelegerilor si a racirii relatiilor conjugale.

Eventualul dezinteres (daca poate fi numit astfel) este un fenomen absolut normal si are explicatia sa logica. In cuvinte simple, inaintea nasterii, in organismul femeii existau doua grupe de hormoni: hormonii materni si hormonii sexuali. Pe durata sarcinii hormonii sexuali sunt dominanti in fata celor materni. Dupa nastere apare fenomenul invers, cand hormonii materni au un nivel ridicat, iar apetitul mamei pentru contactul sexual scade.

viata sexuala dupa nastere

Aceasta situatie este temporara si revine la normal in scurt timp. De obicei, la sase saptamani de la nastere, cuplul isi incepe din nou activitatea sexuala. Adesea, vaginul este mai uscat decat inainte, lucru care se combate prin utilizarea unui lubrifiant. Pregatirea dumneavoastra psihologica si fizica decid cand veti reincepe viata sexuala dupa nastere. Discutati cu partenerul dumneavoastra, exprimati-i ceea ce simtiti, cereti intelegerea si ajutorul sau.

Alaptatul este metoda naturala anticonceptionala (frecventa aparitiei unei sarcini este de aproximativ 2%), dar cu trei contidii:

  • bebelusul sa fie mai mic de sase luni de zile
  • bebelusul sa bea numai lapte matern (alaptare exclusiva)
  • sa nu fi aparut ciclul la mama.

Copilul dumneavoastra nu este si nici nu trebuie sa fie motiv de suparare si de neintelegeri. Nici o casatorie si nici o relatie nu inceteaza sa existe si sa evolueze dupa nasterea unui copil.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *