Tratamente naturiste cu produse de la albine

Tratamente naturiste cu produse de la albineAlbinele ne uimesc mereu prin harnicia lor, dar rodul muncii lor, ne poate ajuta sa ne vindecam de diferite afectiuni. Citeste mai jos ce afectiuni pot fi tratate cu miere de albine, propolis, laptisor de matca, venin de albine sau cu polen.

Mierea amelioreaza multe afectiunile grave

Daca este introdusa moderat in alimentatie (un indulcitor natural ce poate inlocui zaharul), mierea de albine poate rezolva carentele de vitamine si minerale (problema cu care ne confruntam majoritatea), iar daca este utilizata in scop terapeutic, poate ameliora bolile digestive, afectiunile hepato-biliare, boli respiratorii, cardiovasculare, nervoase şi renale.

Propolisul stimuleaza imunitatea

Propolisul un alt produs al stupului se poate folosi intern, sub forma de tincture sau tablete, pentru a preveni sau combate infectiile virale, blonsite sau pentru intarirea sistemului imunitar. Aplicat extern, efectul sau puternic antibacterian îl face un tratament naturist util in tratarea arsurilor precum si a multor tipuri de rani. Propolisul se aplica direct pe rana.

Laptisorul de matca tratament pentru stres si colesterol

Fiind bogat in complexul de vitamine B, laptisorul de matca este un important remediu pentru stres (datorită vitaminei B5), de asemenea consumul de laptisor de matca energizeaza organismul, protejeaza sistemul nervos si reduce nivelul de  colesterol.

Polenul te scapa de gripa si raceala

Putem consuma polen sub formă de supliment nutritiv pentru intarirea imunitatii organismului si cresterii rezistentei acestuia la infectiile specifice de sezon precum gripa si raceala. La indicatia specialistului, polenul poate fi administrat ca tratament pentru problemele hepatice, cele de prostata sau chiar in unele probleme psihice.

Veninul de albine calmează durerile reumatice

Nu ne place sa fim intepati de albine, dar ar di bine sa stiti ca veninul de albine este foarte benefic, dar nu este nevoie sa ne lasam intepati pentru a putea beneficia de efectele terapeutice ale acestuia. Principalele afecţiuni în care veninul de albine si-a demonstrat calitatile sunt reumatismele, nevralgiile si scleroza multipla. De asemenea acesta e considerat un eficient stimulent imunitar.

Comments(2)
  1. TerapiiNaturiste 2 iulie 2012
  2. TerapiiNaturiste 18 iulie 2012

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.