Totul despre extensiile de par

Extensiile de par sunt produse de infrumusetare care te ajuta sa iti schimbi rapid lungimea si/sau volumul parului. Acestea pot fi comercializate sub doua forme: din par natural sau sintetic. Parul pentru extensiile din prima categorie este donat si nu s-a folosit in prelucrarea lui nici un fel de substanta chimica. In schimb, cel sintetic sufera o serie de procese, fapt pentru care coafarea acestuia cu placa de par sau ondulatorul nu este recomandata.

despre extensii de par

Cum se pot aplica extensiile?

Sunt cateva modalitati prin care poti atasa extensiile de parul tau natural insa fiecare dintre ele au atat avantaje cat si dezavantaje. Daca te decizi sa folosesti extensii de par le poti alege pe cele cu keratina, adeziv pe baza de ceara, cu clipsuri sau pe cele impletite. Fiecare procedeu de aplicare al extensiilor este diferit si este recomandat ca executarea lor sa se faca intr-un salon. Doar extensiile cu clipsuri se pot pune acasa pentru ca sunt cel mai usor de folosit si nu este necesara aplicarea lor intr-un salon.

Care sunt avantajele extensiilor? Dar dezavantajele?

Unul din avantajele extensiilor de par este acela ca te ajuta sa iti schimbi lungimea parului intr-un timp foarte scurt si astfel, te vei putea bucura de un par bogat si frumos. Extensiile din par natural se pot vopsi si adapta culorii parului tau si poti folosi ondulatorul sau placa de par pentru a le coafa, fara sa le faci rau. Procedeul de aplicare al acestora nu este dureros si ele pot dura intre 3 – 6 luni pentru cele impletite, cu adeziv sau keratina. Extensiile cu clipsuri pot fi puse acasa, de tine sau de o prietena si astfel te ajuta sa economisesti dar in acelasi timp sa te bucuri de avantajele lor.

Dezavantajele extensiilor de par nu sunt multe la numar dar trebuie sa le cunoasteti. Folosirea pe termen lung a extensiilor, fara pauze, poate afecta serios parul tau natural si chiar poti sa chelesti in zonele respective. De asemenea, trebuie sa eviti produsele pe baza de silicon daca ai extensii cu adeziv pentru ca il deterioreaza si timpul de utilizare al acestora va scadea. Daca ai extensii cu clipsuri trebuie sa stii ca nu este recomandat innotul atunci cand le porti.

Pretul ridicat al extensiilor din par natural poate fi un dezavantaj al acestora pentru ca poate nu multe femei isi permit sa si le cumpere. Insa, exista si varianta extensiilor din par sintetic, chiar daca nu sunt atat de calitative.

Cum sa le ingrijesti?

Ritualul de ingrijire al extensiilor de par nu este diferit de cel al parului tau natural ci doar, sunt anumite produse de ingrijire pe care trebuie sa le eviti atunci cand porti extensii.

Nu iti pieptana parul cand este ud pentru ca risti sa il incurci mai rau sau chiar sa iti smulgi extensiile. Pentru descurcarea parului foloseste un pieptan cu dinti rari sau o perie din par natural iar pieptanarea trebuie executata de la ceafa catre mijloc. Si nu uita, usuca-ti intotdeauna parul inainte de somn si prinde-l cu o esarfa sau un elastic de par lejer.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.