Top 5 cele mai frumoase statiuni din Turcia

Mai toate statiunile din Turcia sunt extrem de minunate, acestea fiind reprezentative datorita, peisajelor unice cu care isi intampina vizitatorii, dar si cu ajutorul decorurilor special alese pentru vacantele turistilor. Specialistii in turism sunt de parere ca indiferent de statiunea aleasa, vacanta dumneavoastra va fi una de neuitat in Turcia. De asemenea, Turcia se face remarcata si datoirta plajelor sale cu nisipuri fine, extrem de frumos amenajate, dar si datorita numeroaselor obiective turistice.

Statiunea Kusadasi, cu deschidere la Marea Egee

Kusadasi

De departe aceasta statiune, este una dintre cele mai renumite si apreciate statiuni din Turcia, asta si datorita faptului ca are o larga deschidere la Marea Egee. Deoarece principala activitate a localnicilor este turismul, acestia au pus bazele unei statiuni absolut splendide si perfecte pentru petrecerea unei vacante reusite. Pe langa plajele intinse si cristaline, aici se pot observa numeroasele hoteluri si restaurante. Statiunea Kusadasi, este perfecta si pentru turistii care sunt pasionati de obiective turstice, astfel acestia pot vizita: “ zidurile vechi ale orasului “ si “ Moscheea Kaleici “. De altfel, statiunea Kusadasi, detine numeroase surse de dsitractii, printre care se numara si cateva aqua park – uri.

Statiunea Antalya, cu deschidere la Marea Mediterana

Antalya

Statiunea Antalya este o renumita statiunea Turceasca cu deschidere la Marea Mediterana, iar datorita acestui beneficiu, aceasta este cea mai mare statiune maritima la nivel International. Cei care aleg sa-si petreaca vacanta in statiunea Antalya, sunt persoanele care vor sa nu le lipseasca absolut nimic, de atfel aceasta statiune fiind un loc ideeal atat pentru relaxare, cat si pentru distractie.  Statiunea Antalya, atrage foarte multi turisti si datorita faptului ca pe tot parcursul anului se organizeaza tot felul de evenimente si desigur datorita numeroaselor obiective tursitice.  Dintre cele mai importante obiective turistice din Antalya amintim: Kaleici, Poarta lui Hadrian, Moscheea Iskele, Muzeul Antalya si Parcul Karaalioglu.

Statiunea Bodrum, un loc ideeal pentru vacanta de vara

Bodrum

Statiunea Bodrum, este o statiune port a Turciei si este ideeala pentru petrecerea vacantei de vara. De asemenea, aceasta statiune este considerata un mic Paradis de catre toti posesori de ambarcatiuni. Datorita acestor ambarcatiuni care se afla in port, statiunea si-a creeat un renume destul de puternic. Castelul Bodrum, este unul dintre principalele obiective turistice care atrage foarte multi vizitatori an de an, totodata fiind un adevarat simbol al istoriei turcesti. Pe langa acest castel, merita sa vizitati si Mausoleumul din Bodrum, dar si podul cu acelas nume.

Statiunea Side, ideeala pentru petrecerea unei vacante linistite

Side

Statiunea Side se afla relativ aproape de Antalya, astfel cei care aleg sa-si petreaca vacanta aici pot vizita ambele statiuni fara prea mare efort. Despre orasul Side se spune ca este unul dintre cele mai bine pastrate orase – monument ale Turciei. Aceasta statiune este caracteristica prin plajele  linistite si numeroasele obiective turistice istorice. Daca ajungeti in Side este recomandat sa vizitati ruinele din Side, care reprezinta o parte din cultura Turciei, aceste ruine fiind excelent conservate, asata in ciuda tuturor fenomenelor meteo si a trecerii aniilor. De asemenea odata ajunsi aici, merita sa vizitati “ Templul lui Apollo si Poarta Vespasiana “.

Statiunea Kemer, un loc deosebit pentru cei care iubesc marea

Kemer

Si statiunea Kemer este in imediata apropiere a Antalyei, aceasta fiind extrem de apreciata datorita faptului ca aici se pot organiza diferite evenimente relaxante si linistite. Aceasta plaja este ideeala pentru iubitorii de mare si soare. Statiunea Kemer, este speciala si datorita legaturii dintre mare si munte. Printre obiectivele turistice importante in aceasta zona se numara: “Parcul Eco, Cele Trei Insule,  si desigur zona Olimp “. Aceste 5 statiuni sunt cu siguranata cele mai frumoase din Turcia si printre cele mai frumoase din intreaga lume.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.