Top 10 obiceiuri nesănătoase ale vedetelor de la Hollywood

Şi celebrităţile de la Hollywood pot avea obiceiuri absolut nesănătoase, la fel ca restul lumii. Articolul îşi propune să ofere mici sfaturi pentru a scăpa de ele. Specialista Camelia Davtyan, şi nu numai ea,  exemplifică aceste obiceiuri şi ne oferă soluţii, sfaturi şi sugestii pentru a avea mai multă grijă de sănătatea noastră.

  1. Tocurile foarte înalte

În mod cert, celebrităţile adoră iluzia creată de pantofii cu toc de tip Stiletto. Avantajele sunt evidente: picioarele lor par mai subţiri, iar dintr-o singură mişcare pot adăuga cel puţin 10 centimetri la înălţimea lor. Cu toate acestea, un astfel de obicei poate avea efecte serioase asupra corpului.

Tocuri inalte

Pantofii cu toc foarte înalt sunt dăunători mai ales picioarelor, din cauza poziţiei nefireşti în care forţăm picioarele să stea.”, spune Camelia Davtyan, director la UCLA Women’s Health Program. “Menţinerea unei astfel de poziţii pe termen lung duce dureri cronice, inflamarea picioarelor, tensiune musculară.”, mai adaugă ea. Specialista recomandă tocuri de înălţime medie, între 3 şi 8 centimetri, o astfel de pereche de pantofi păstrând avantajele menţionate, dar care reduc considerabil disconfortul.

 

2. Postura greşită a corpului

postura gresitaDe dragul fotografiilor, femeile pozează în posturi din ce în ce mai ciudate. Femei frumoase care ar trebui să stea drepte, să inspire încredere în sine, ajung să adopte poziţii tot mai dăunătoare pentru propriile corpuri. “Aspectul gârbovit nu aduce niciun beneficiu. Dimpotrivă, coloana vertebrală suferă din plin, iar durerile de spate nu întârzie să apară.”, spune aceeaşi Camelia Davtyan. “Ia o pauză să te întinzi puţin dacă activitatea ta implică statul pe scaun pentru perioade lungi. Yoga, exerciţiile Pilates, baletul sunt întotdeauna recomandate, pe lângă atenţia sporită pentru postura pe care o adopţi”, recomandă aceasta.

 

 3. Bronzul excesiv

Bronzarea excesiva

Oricui îi place un bronz frumos, natural, iar vedetele nu fac excepţie de la regulă. Cu toate acestea, se întâmplă deseori să pice în extrema unui bronz portocaliu, nenatural. Solarul devine cel mai bun prieten, mai ales datorită faptului că poate oferi bronz la minut. “Oamenii continuă să facă asta pentru că devin dependenţi, la un moment dat.”, susţine Dr. Davtyan. ”Le place atât de mult să fie bronzaţi, încât acceptă fără probleme riscul crescut de a se îmbolnăvi de cancer de piele. (,,,) O soluţie mai puţin dăunătoare ar fi o loţiune hidratantă, auto-bronzantă, dar nici cu asta nu trebuie exagerat.”, mai spune ea.

 

4.Mariajele de scurtă durată

Mariaj de scurta durataDeşi ideea de dragoste la prima vedere pare romantică, iar o căsătorie-fulger este o adevărată aventură pasională, lucrurile tind să se complice imediat ce trece luna de miere. Din punct de vedere statistic, sunt foarte puţine cazuri în care cuplurile care au ajuns la altar imediat ce s-au cunoscut au şi rămas împreună pentru tot restul vieţii. Mai ales în cazul celebrităţilor, nu durează prea mult timp până unul dintre cei doi apelează la un avocat pentru a cere divorţul.

Este mai mult decât iubire. Căsătoria este cel mai semnificativ parteneriat pe care doi oameni îl pot experimenta în întreaga lor existenţă. Nu ar trebui să existe grabă când decizi să faci acest pas, la fel cum nu trebuie tratat drept ceva banal.”, spune Christy Little Jones, expert  în relaţii.

Înainte de a lua o astfel de decizie, gândeşte-te la următoarele lucruri: Aveţi aceleaşi viziuni asupra mariajului? Eşti tu însăţi sau faci tot ce e posibil să-ţi mulţumeşti partenerul neglijându-ţi adevărata personalitate? Te grăbeşti să te căsătoreşti din teama de a nu fi singură?”, mai zice Christy.

5. Alcoolul şi condusul

sofer bautCu siguranţă acestea două nu se împacă deloc bine. Aproape în fiecare săptămână apar celebrele mugshots (poze făcute la poliţie în cazul în care eşti reţinut pentru diverse infracţiuni) care înfăţişează diferite vedete. Iar dacă nici celebrităţile nu scapă cu un simplu avertisment pentru condusul în stare de ebrietate, cu siguranţă nici tu nu vei fi mai norocoasă.

Când ieşi în oraş şi plănuieşti să bei şi ceva alcool, fă tot posibilul şi găseşte pe cineva dispus să te conducă cu maşina acasă, în siguranţă. „Nu este nimic mai neatractiv decât un şofer băut care încearcă să convingă poliţistul că nu a pus gura pe alcool.”, glumeşte Jones, acelaşi expert.

Dacă nu îţi permiţi un şofer personal şi nici unul dintre cunoscuţii tăi nu este disponibil să te ajute, ia un taxi. Eventual, poţi indica în avans la dispecerat ora şi locul de unde să fii luată.”, explică Jones.

(va urma)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.