TEST: Care este partea din creier dominanta? Stanga sau Dreapta?

Creierul nosru este dotat cu doua emisfere cerebrale, ele sunt concepute sa lucreze impreuna, dar fiecare din noi utilizam in activitatile de zi cu zi preponderent una din cele doua emisfere.

Testul de mai jos te ajuta sa-ti dai seama ce parte a creierului folosesti in mod preponderent. Urmareste imaginea de mai jos cu atentie, timp de 30 de secunde:

Ce emisfera cerebrala este dominanta

Daca balerina din imagine se invarte in sensul acelor de ceasornic (de la dreapta spre stanga), inseamna ca emisfera dreapta este dominanta.

Daca balerina din imagine se invarte in sens invers acelor de ceasornic (de la stanga la dreapta), inseamna ca emisfera stanga este dominanta.

Exista persoane ce o pot  vedea rotindu-se cand intr-o directie cand in alta, dar majoritate o vad ca se invarte intr-un singur sens. Cercetatori de la  Universitatea Yale dupa ce au studiat creierul timp de 5 ani au ajuns la concluzia ca doar 14% din persoanele testate, pot vederea balerina ca se misca in ambele directii.

Se spune ca acele persoane ce reusesc sa schimbe directia au un IQ mai mare de 160 puncte, ceea ce este caracteristic creierului unui geniu.

Persoanele cu emisfera stanga dominanta sunt logice, rationale, cu o gandire stiintifica, orientata spre stiinte exacte,  calculata, are o viziune logica asupra faptelor, prefera detaliile.

Acestea pot face performanta in profesii precum: inginer, informatician, chimist,  tehnician, economist, matematician, administrator, jurist,  medic.

Emisfera stanga este sediul limbajului, cuvantului, implica aspectele lingvistice ale scrierii, este sediul calculului logic, cifrelor, rationamentelor, capacitatii de analiza si abstarctizare. Prin ea, orice perceptie se traduce in reprezentare logica, semantica si fonetica.

Persoanele cu emisfera dreapta dominanta sunt poetice, romantice, au o imaginatie si o intuitie dezvoltata, fiind mai competente in discipline ce implica arta si muzica, au o memorie vizuala spatiala, prefera sa foloseasca intuitia.

Acestea pot face performanta in profesii precum: artist, muzician, dansator, poet, psiholog, sculptor, filozof (fondator de sistem), manager, actor.

 

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.