Tenisi vs Adidasi

Pentru imbracamintea sport de strada suntem obisnuiti sa purtam adidasi. Ei sunt comozi, fiabili si arata bine, plus ca nu pun nicidecum presiune asupra oaselor picioarelor. Tenisii, in schimb, sunt asociati cu echipamentele sport, fiind mai degraba considerati buni doar pentru sala si eventualele activitati fizice din timpul liber.

tenisi-converse-feteCu toate acestea, perceptia asupra ideii de mai sus s-a schimbat in ultimul timp, asta pe masura ce firme precum Converse au inceput sa patrunda pe piata din Romania si pe masura ce tot mai multi sportivi (cunoscuti) au inceput sa poarte tenisi.

Tenisii au inceput sa inlocuiasca adidasii in ultimul timp, insa doar intr-o anumita masura. Adidasii au fost inlocuiti cu tenisi Converse sau cu produse ale unor altor brand-uri cunoscute si nu cu modele de consum, vandute in numar excesiv in pietele si bazarurile locale. Chiar daca ei costa un pic mai mult, sunt asociati unor tinute casual si semi-casual, compuse adeseori din haine de firma. In fond, putina lume cauta sa cumpere tenesi Converse ieftini (factorul financiar fiind pe planul secund), ci mai degraba sa-si creeze un look propriu, in care sa arate bine si care sa-i defineasca.

Adevarul e ca in lupta adidasi versus tenisi, fiecare parte are avantaje si dezavantaje. Pe de o parte bine, adidasii arata bine, sunt relativ ieftini si deseori ofera protectie impotriva apei, iar pe de cealalta parte, tenisii sunt mai usori, dar mai putini versatili. Spre deosebire de adidasi, a caror talpa se deformeaza in urma purtarii indelungate, la tenisi acest lucru nu se intampla, mai ales la produse de calitate. Ei sunt compusi, cel putin in partea inferioara, din material cauciucat foarte rezistent, fiind special conceputi pentru a rezista atat din punct de vedere estetic, cat si fizic, la activitati fizice indelungate.

Asadar, fiecare parte are avantaje si dezavantaje. In principiu, e mai bine ca garderoba sa include modele din ambele tabere, care sa fie purtate aleatoriu. Astfel, nu numai ca se pot crea tinute unice, ci si durata de viata a obiectelor de incaltaminte creste semnificativ

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.