Tenerife şi Parcul Acvatic Siam

Tenerife, insulă fascinantă ce oferă plaje spectaculoase, vulcani, munţi, păduri luxuriante, faună și lora exotică. Insula este dominată de muntele vulcanic Teide, considerat a fi cel mai înalt vârf din Spania (3718m); deoarece oferă un peisaj și o atmosferă unică, acesta a fost ales ca loc de filmare ale celebrelor producţii cinematografice «Războiul stelelor» și «Planeta Maimuţelor».

Tenerife este cea mai mare  şi cea mai înaltă dintre insulele Canare, având o populaţie de aproximativ 852 000 de locuitori. Muntele Teide, situat pe această insulă, este cel mai înalt din Spania.

Priveliştea de pe acest munte într-una din zilele însorite şi clare (aceste sunt destul de dese) este uimitoare; culorile variate ale rocilor vulcanice sunt văzute foarte clar: ocru si ruginiu, negru şi bej, de fapt aproape orice culoare pe care vi-o puteţi imagina. Tenerife e la fel de diversă din punctul de vedere al climei şi al reliefului ca alte ţări mult mai mari, fiind numită de obicei un mini continent.

Coasta de nord a insulei este tarmuita de stânci abrupte, dar partea de sud este una dintre singurele câmpii ale insulelor din arhipelag. Insula este un paradis pentru turişti si o destinaţie de vacanţă idilică.

Capitala insulei Tenerife, este Santa Cruz de Tenerife, datorită diversităţii şi singularităţii ecologice a fost inclusa in Patrimoniului UNESCO, asa ca daca se iveste posibilitatea merita sa faci o mica excursie pana in Santa Cruz . Muntele El Teide este un vulcan cvasi inactiv alaturi de masivul Anaga, masivul Teno, masivul Adeja ar trebui inclus pe lista de obiective pe care sa le vizitezi, si nu vei fi dezamagita.

Pe langa peisajele superbe poti admira bijuteriile arhitecturale ce au fost construite in timp: Catedrala San Cristobal de La Laguna, Bazilica Doamna Noastră de la Candelaria sau Biserica Concepţiei de la Santa Cruz. Exista si situri arheologice din epoca guanchilor şi Piramidele Guimar, ce pot fi puse pe lista obiectivelor turistice, alaturi de Muzeul Naturii şi al Omului, Muzeul Istoriei Tenerife, Muzeul Arheologic din Puerto de la Cruz, sau Muzeul de Antropologie.

Tenerife este cea mai mare dintre toate Insulele Canare, însă contrar unei prime impresii, nu este o epitomă a arhipelagului. Pentru o impresie adecvată despre Insulele Canare, Gran Canaria ar trebui să fie şi ea vizitată. Doar este, în cele din urmă, Continentul în Miniatură al Spaniei, ceea ce nu este un supranume dat fără justificare, ci o expresie a ceea ce Gran Canaria este cu adevărat.

Plaje exotice

Insula este una dintre puţinele destinaţii europene unde se poate face plajă tot anul. Cele mai apreciate staţiuni din Tenerife sunt: Playa de las Americas, Los Cristianos si Costa Adeje situate în sudul insulei, Puerto de la Cruz în nord şi Las Caletillas în est.

Playa de las Americas – reprezintă un important centru turistic, situat în sud- estul insulei, între oraşele Arona şi Adeje. Plaja se află în cea mai faimoasă zonă turistica- Costa Adeje. În această zonă se practică sporturi nautice şi de asemenea, în larg, turiştii pot vedea delfini. O caracteristică a acestei locaţii cu o infrastructura modernă este aceea ca numeroasele plaje care o compun sunt amplasate la o distanţă foarte mică, permitandu-vă astfel să cunoaşteti mai multe locuri.

Playa del Duque – cea mai elegantă şi exclusivistă plajă, se afla în Costa Adeje, chiar în faţa hotelului Gran Bahia del Duque 5*lux (nu este plaja privată),  deşi este o plajă lată de nisip vulcanic este suicient de mica pentru a crea o atmosfera intimă.

Playa  Jardin – decorată cu „Steagul Albastru”, se află în nordul insulei Tenerife, pe coasta staţiunii Puerto de la Cruz în apropierea renumitului parc Loro. Plaja cu nisip  vulcanic, cu o zona de înot protejată de valurile puternice şi de curenţi printr-un dig, înconjurată de vegetaţie luxuriantă, de unde şi numele „jardin” (gradina).

Parcul acvatic Siam

     Acest parc de distracţie din Tenerife (insulele Canare) are drept tematică Thailanda şi se declară cel mai spectaculos parc acvatic din Europa. Parcul Siam este situat în staţiunea Costa Adeje (în partea de sud a insulei), şi este una dintre marele inovaţii din anul 2008; cea mai modernă tehnologie combinată cu un exotism mistic a împăraţiei străvechi din Siam.

Parcul oferă aventuri şi distracţii pentru vizitatorii de orice categorie de vârstă. Copii se pot distra în zone special amenajate pentru ei, cum ar fi “The Lost City” (Oraşul pierdut). Cei care vor să testeze viteza pot încerca “Naga Racer”. Pentru adulţi şi mai ales pentru aventurieri, se recomanda “Tower of Power”, “Giant” şi spectaculosul “Dragon”. Pentru cei dornici de relaxare Parcul Siam oferă mai multe posibilităţi: plaja exotică cu nisip auriu, posibilităţi de plimbări relaxante pe malul raurilor din park. Parcul are şi o şcoală de surfing, un amfiteatru cu 1500 locuri, 5 baruri, restaurante, unul cu specialităţi thailandeze, insule tropicale pentru grupuri mai mici. Toate aceste atracţii vă garanteaza o zi de neuitat.

O multime de atracţii care mai de care mai trăznite ispitesc vizitatorii, care cu un bilet pot încerca aproape tot ceea ce işi doresc în complex. Mhai Thai River este un râu artificial pentru cei care nu vor nimic altceva decat să plutească în deriva pe un râu cu ape limpezi şi line, bronzându-se sub soarele blând al Tenerife. 

The Wave Palace (Palatul valurilor) se adresează iubitorilor de surf şi nu numai lor. O piscină imensa colectează aceste valuri care pot ajunge şi la trei metri înălţime. Aici se organizează şi concursuri de surfing, iar toţi participanţii beneficiază de condiţii ideale pentru a nu işi risca viaţa asa cum se întâmplă pe ocean. Temperatura apei atinge 24 de grade, are o culoare albastră, ireal de frumoasă, iar piscina imensa e înconjurată de o plajă artificială cu nisip auriu, fin. Pe margini exista numeroase baruri şi restaurante cu terase, unde puteţi mânca pe baza unor tichete pe care le primiţi odată cu biletul de intrare.

Sursa: http://www.mydestination.com/tenerife/69251/tenerife-regional-info

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.