Stiai ce pericol ne pandeste in hainele noastre?

Haine, haine, haine si iar haine. Ca femeie, cand rostesti acest cuvant, imediat de duci cu gandul la un dulap urias, cu zeci, sute de haine aranjate frumos pe umerase, haine casual, office, haine pt party-uri, haine sport, etc., haine care parca asteapta sa fie purtate. Nemaipomenit, nu-i asa?

Suntem femei, ne dorim sa fim in pas cu moda, ne dorim ca sa atragem privirile celor din jur prin vestimentatia noastra. In goana noastra, nu stiu cate dintre noi si-au pus intrebarea: ce sa ascunde dincolo de aceste bucati de material? Ei bine, raspunsuri ar fi multe, dar momentan ma limitez la unul singur – dincolo de aceste haine se ascund multi microbi, dincolo de aceste haine, de multe ori se ascund boli incurabile. Probabil veti spune: „ce porcarie de articol”, dar sper ca veti avea rabdarea sa cititi pana la final.

Cate dintre voi, pot afirma cu sinceritate ca mai mult de jumatate din garderoba, este intai purtata si abia apoi spalata? Intai purtam o haina si o spalam cand se murdareste? Pentru anumite persoane aceasta intrebare e ceva de genul: ce a fost intai, oul sau gaina?

Oricat de drag ne-ar fi un articol vestimentar, acesta trebuie intai spalat si apoi purtat. De multe ori facem taman invers, dar poate daca am fi mai bine informati, nu am ignora aceasta problema. Statisticile arata ca anual, la nivelul mondial, 0,6% persoane mor din cauza cancerului de piele. Acest procentaj nu pare a fi ingrijorator, dar raportat la populatia globului, oare nu cumva ar trebui sa ne ingrijoram? De asemenea, cercetatorii britanici au demonstrat ca 17% dintre persoanele care mor anual de cancer de piele, o „patesc” datorita neigienizarii corespunzatoare a articolelor vestimentare. Monstrul din haine nu iarta nici un magazin, fie el second hand, 38, magazinul de la cotul strazii, sau boutique-ul cu haine firmate.

Asa ca poate ar fi cazul sa deschidem ochii si inainte de a ne incanta cu o noua achizitie. Merita oare sa ne riscam viata noastra, pe cea a copiilor nostri, a familiei noastre, pentru un moment de placere?

Daca ai invatat ceva din acest articol, impartaseste-l si apropiatilor tai. Daca consideri ca viata ta nu este suficient de importanta, sau ai o viata de „schimb”, ignora-l. Sper doar ca nu te numeri printre acele persoane care pur si simplu spun: „Ei, doar nu o-i fi eu una dintre acele 0,6%, care moare din cauza asta!”.

PRETUIESTE-TI VIATA!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.