Sport şi recreere în Malta

Daca esti o fire activă şi iti place sa faci sport în vacanţă, în Malta poţi practica multe activităţi sportive. Moştenirea britanică se simte în acest domeniu la tot pasul!

malta calarie

Golf

Deşi s-ar putea crede că acest sport a fost adus de englezi, în Malta se joacă golf încă din secolul al IX-lea. Cel mai mare centru de sport din Malta este The Marsa Sports Club, din apropiere de La Valletta, centru care are de terenuri de golf, mini-golf, 18 terenuri de tenis, 5 terenuri de squash, terenuri de cricket şi un bazin de inot. Nu poţi spune că te plictiseşti dacă vii aici!

Maraton

Land Rover Malta Marathon, organizat în fiecare an în luna februarie, este unul dintre cele mai frumoase maratoane din Europa, iar participanţii sunt din toată lumea. În vreme ce pe bătrânul continent zăpada şi frigul sunt la ele acasă, pe insula Malta  temperaturile sunt de 15-20 grade Celsius, ceea ce face ca vremea sa fie ideală pentru un maraton, iar traseul este deosebit. Startul se dă din Mdina, chiar din faţa portii de intrare în vechea capitală a insulei, iar traseul de 42 de kilometri te va purta pe strada principala a orasului Rabat, prin orăşelele Nigret, Attard, Mosta, pe lângă Ta’Qali şi fabrica de sticlă din Mdina, apoi spre Sliema, care este punctul final al cursei.

Ciclism

Bicicletele se pot inchiria din aproape toate statiunile turistice mari. Drumurile înguste, şerpuitoare par special făcute pentru plimbări cu bicileta. Zonele rurale din Malte sunt deosebit de pitoreşti. Din loc în loc, pe marginea drumului vezi câte o capelă frumos împodobită, iar peisajul, cu stânci şi pante abrupte şi vestigii ale istoriei Maltei  fac din plimbare o adevărată încântare.

Echitatia

Dacă vrei să descoperi frumuseţile naturii de pe şaua unui cal, nu a unei biciclete, eşti în locul potrivit! Maltezii au o lungă tradiţie a călăriei şi a curselor de cai.  De fapt, cel mai vechi club de polo pe iarbă este cel din Malta, la fel şi una dintre cele mai lungi piste de curse de cai. În Marsa este cel mai bun centru de echitaţie din Malta. De aici, poţi pleca în plimbări spre Siggiewi, Rabat şi Buskett. Zone frumoase sunt şi spre Mellieha sau pe insula Gozo. Caii sunt bine antrenaţi şi obişnuiţi cu începătorii, aşa că poţi urca liniştit în şa, nu eşti în pericol!

Revelion Malta

De la 399 euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 5 nopţi cazare în hotel de 4*, mic dejun, asistenţă turistică. Malta Travel, Tel. 021/318.59.93, www.malta.ro

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.