Siguranta bebelusului in timpul somnului

Inca din primele zile ale nou-nascutului parintii sunt ingrijorati si nu au curaj sa lase singur o clipa noul membru al familiei. Chiar si in timpul somnului se pare ca-l pandesc pericolele asa ca-l urmaresc prin interfon sau videointerfon sa nu cada din pat sau sa nu se sufoce. Pentru a evita pericolul sufocarii parintii folosesc saltea din cocos, ce are o structura aerisita si permite respiratia nou-nascutului.

Fibra de cocos este un produs nepoluant, antialergic cu proprietati antimucegai si ideala pentru formarea coloanei vertebrale a bebelusilor. In plus acest material asigura unSaltea cocos transfer de aer prin structura lui fibroasa, ceea ce impiedica transpiratia bebelusului. Salteaua din cocos poate fi de doua tipuri:

  • din cocos plin,
  • de tip sandwich: cocos-burete-cocos, adica un strat cocos, al doilea din burete de tip poliuretan si un al treilea din cocos.

In perioada anotimpului calduros este de preferat salteaua din cocos plin. Intretinerea ei este usoara iar cazul accidental de umezire se va  scoate placa de cocos deteriorata si se pune la uscat. Suplimentar alaturi de saltea unii parinti utilizeaza o perna antisufocare sau o perna antirostogolire care mentine bebelusul intro pozitie fixa .

Dupa ce copilul incepe sa paseasca se pare ca pericolele sunt altele, parinti incep sa acopere prizele cu protectii, sa foloseasca aparatoare de colturi,  sa utilizeze sigurante pentru usi si frigider, geamurile vor fi inchise cu manere cu cheita, scarile protejate cu bariere de protectie, etc.

In concluzie masurile de protectie nu se termina niciodata, fiecare etapa de varsta a copilului are pericolele ei iar copilul trebuie in permanenta supravegheat.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.