Si serviciul, si copilul

Numarul femeilor care lucreaza si sunt mame in acelasi timp, creste continuu. Rolul de mama nu il neaga pe cel de persoana activa in campul muncii si dorinta mamei de independenta, creativitate si recunoastere sociala.

Pentru ca partenerul dumneavoastra este si tatal copilului, ajutati-l sa constientizeze dubla sa calitate si…

  • Lasati-l si sa se ocupe de bebelus. Astfel, va simti ca participa la cresterea lui, ca este util si un tata capabil. Sa fiti clara cand ii cereti sa va dea ajutorul.
  • Daca il judecati aspru, il veti descuraja la fiecare incercare a sa. Fiti mai flexibile si intelegeti ca functioneaza diferit fata de dumneavoastra. De altfel, modul dumneavoastra de a ingriji copilul nu este unicul.
  • Gasiti timp in fiecare zi sa discutati cu el despre orice va preocupa sau pur si simplu sa evaluati situatiile.

Legislatia multor tari, printre carserviciul si alaptatul bebelusuluie si a Romaniei, prevede avantaje, suport si sprijin pentru persoanele care au in grija un copil mic.

Orarul flexibil, serviciul cu program redus, posibilitatea de a lucra acasa, sunt solutii care ajuta mama sa faca fata obligatiilor sale fata de copil. Aceste situatii avantajeaza si angajatorul, din momentul in care s-a constatat faptul ca prin oferirea facilitatii mamei in cresterea copilului, se mareste eficienta ei la locul de munca.

Intoarcerea mamei la locul de munca creeaza stres si ridica multe intrebari. Organizarea corecta a programului zilnic reduce sentimentul de vinovatie si dubiile sale, intareste relatia sa cu nou nascutul si o face sa se simta ca ofera ce poate mai bun.

Alaptati intotdeauna copilul dimineata inainte de a porni la serviciu si atunci cand va intoarceti. Puteti lasa laptele dumneavoastra pentru copil pe durata absentei de acasa. Dar chiar daca s-a pierdut o masa de lapte matern pe zi, alaptatul este cel mai bun mod de alimentare si va intareste relatia psihica cu nou nascutul. Mai mult, alaptatul are influente pozitive impotriva starilor de angoasa si stres. Astfel, ziua incepe si se termina cu o dispozitie placuta penru amandoi.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.