Sfaturi pentru mamici

Tu, ca viitor parinte, esti persoana cea mai potrivita sa inveti copilul sa fie interesat si preocupat de ceilalti si de comunicarea cu ei. Nu uita sa-i lasi copilului libertate si sa-l incurajezi sa exploreze mediul.

Este nevoie uneori sa creezi situatii si conditii astfel incat sa aiba posibilitatea sa invete cat mai mult si sa se joace. Si tot timpul sa nu uiti sa-i provoci interesul pentru cunoastere.

sfaturi pentru mamiciIndiferent de varsta copilului tau, el are nevoie de stimulare si de situatii favorabile dezvoltarii. Toate aceste experiente adunate, prin noutatea si varietatea lor vor:

  • Creste interesul copilului pentru lumea din jurul lui
  • Dezvolta abilitatile sociale si de relationare cu ceilalti
  • Stimula aparitia limbajului si vor trezi interesul pentru comunicare verbala
  • Imbunatati gradul de independenta al copilului
  • Dezvolta coordonarea copilului
  • Preveni intarzierile in dezvoltarea copilului

Este foarte important sa-i dezvolti copilului simtul atentiei, pentru ca acesta pune bazele invatarii de mai tarziu. In general, e imposibil sa invatam fara sa fim atenti la mediul inconjurator intr-un mod structurat, fara sa fim capabili sa ne concentram atentia asupra lucrurilor relevante, si sa le ignoram pe cele mai putin importante.

Trebuie sa iei in considerare ca fiecare copil e unic si  sa nu te ingrijorezi daca al tau, trece mai repede sau mai incet printr-o etapa. El detine un ritm al lui pe care trebuie sa-l urmeze pentru a se dezvolta. Limitele ce despart lunile (cele 12 luni pana va ajunge la varsta de 1 an) sunt destul de abstracte, asa ca in cazul in care copilul tau manifesta unele comportamente mai devreme sau mai tarziu, nu te ingrijora.

Bineinteles, ca atunci cand observi intarzieri semnificative in dezvoltarea copilului este indicat sa te adresezi unui specialist

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.