Scoala – un stres?

Copilului tau nu ii mai place sa mearga la scoala?

Nu vrea sa isi faca singur temele sau le tot amana?

De cate ori nu te-ai intrebat de ce oare copiii din ziua de azi nu sunt la fel de constiinciosi cum eram noi? ”Pe vremea mea” imi faceam lectiile singur si eram si cu cheia de gat … alte vremuri, alti copii.

Da, alte vremuri – trebuie sa fim in pas cu vremea si cu vremurile. Trebuie sa vedem semnalele de alarma pe care ni le trag copiii nostri. Pana si trenul opreste intre statii atunci cand este tras semnalul de alarma. Noi de ce sa nu ne oprim, sa ne dam un pas inapoi, sa incercam sa privim din exterior si sa incercam sa intelegem, lumea in care traiesc copiii nostri.

Sistemul este de vina! Si ce sa facem? Pana ne luptam noi cu sistemul, copiii au terminat scoala si nu stiu incotro sa o apuce.

Stres la scoala

Tentatiile sunt multe si diverse – jocuri, jucarii, activitati. Dar, inainte de toate, trebuie sa fie SCOALA.

Iar noi, ca parinti iubitori si responsabili ce suntem, trebuie sa fim langa copiii nostri – chiar atunci cand nu inteleg lectiile, atunci cand se vaita de profesori sau de un coleg care ii supara.

Haideti sa vorbim impreuna cu un profesor si un psiholog despre dificultatile copiilor nostri, si chiar ale noastre, in relatia cu scoala si sistemul de invatamant!

Nu ne propunem sa rasturnam sistemul, ci vrem doar sa aratam copiilor nostri ca mersul la scoala nu trebuie sa fie o corvoada – ci o activitate placuta, ce ne poate aduce foarte multe beneficii.

Va asteptam alaturi de noi joi, 13 martie, ora 18:30 sa gasim solutii pentru a face scoala un loc placut si primitor.

http://copiispreviitor.ro/scoala-un-stres/

www.facebook.com/copiispreviitor

 

 

Comments (1)
  1. Mirela 14 martie 2014

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.