Schimbarea – singura constantă adevărată din viața mămicilor

Fiecare zi este o nouă provocare atunci când ești proaspătă mămică, însă ceea ce resimțim cel mai puternic este lipsa bruscă a timpului. Evident, mămicile mai experimentate își dau seama de cele mai multe ori că totul depinde de percepție și de cât de atașate suntem de un anumit stil de viață.

Dacă înainte aveam timp să ne vedem chiar și zilnic cu prietenii la o terasă sau un restaurant, brusc, programul nostru depinde de relația cu noul membru al familiei. Iar acesta, cel puțin pentru o perioadă, nu este deloc încântat atunci când nu-i acordăm atenția noastră. Dacă înainte hălăduiam cu orele prin magazinele de haine, acum prietenii noștri cei mai buni sunt cataloagele online studiate aproape pe furiș. Iubirea noastră față de ghemotocul fermecător căruia i-am dăruit viață nu este cu nimic știrbită dacă recunoaștem sincer că uneori pur și simplu este covârșitor să fii mamă.

Timpul trece și această percepție se schimbă încetul cu încetul deoarece reușim să ne adaptăm. Începem să facem lucrurile mai eficient, iar „printre picături” devine una dintre tacticile noastre preferate de supraviețuire. Chiar și în timp ce mă gândeam ce să scriu în acest articol, țin minte că eram cu un ochi pe ciorba de pe foc, iar cu celălalt când pe copil, când pe ultimul catalog Lidl – săptămana viitoare venea cu pași repezi și frigiderul era gol. Multitaskingul sau, mai pe românește, săritul de la o chestie la alta, se spune că nu este cea mai bună strategie pentru a avea performanțe. Ceea ce nu spun cărțile de specialitate despre acest subiect este că atunci când ai unul sau mai mulți copii și niciun ajutor real din afară, multitaskingul este singurul mod în care poți funcționa!

De parcă toate aceste schimbări nu erau suficiente, mai apare și nevoia de a economisi bani pentru a nu te trezi brusc în situația ingrată de a nu avea ce să pui pe masa familiei. Până la urmă, familia are o gură în plus de hrănit, oricât de mică și de drăgălașă ar fi aceasta. Și așa ajungi să cunoști aproape pe de rost oferta Penny, cea pe care, noroc cu internetul, o găsești oricând pe Catalomat.ro, un site dedicat cataloagelor online ale lanțurilor de magazine din România.

Chiar dacă soarta niciunei mame nu este identică cu a alteia, sunt anumite lucruri care le leagă pe toate. Schimbarea bruscă și adaptarea la noua situație este unul dintre acestea. Modul în care reușim să-i facem față acestui test important din viața noastră are o influență directă și asupra bunăstării copilașilor noștri. De aceea, printre micile schimbări necesare pentru a supraviețui, este esențial să introducem și zâmbetul zilnic indiferent de cum ne simțim pe moment. Copiii vor crește, iar noi când vom privi în urmă la aceste momente ar trebui să ne putem aminti cu drag că a fost greu, dar frumos.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.