Savoarea bucatariei spaniole

Bucataria spaniola, una dintre bucatariile cele mai gustoase si pline de tentatii ale lumii, este alcatuita dintr-o mare varietate de feluri de mancare, varietate datorata diferentelor de geografie, cultura si clima dintre regiunile acestei tari.

Cartile de vizita ale artei gastronomice spaniole sunt: tapas-urile, suncile uscate(dintre care cea mai celebra este jamon serrano) si carnaciorii puternic condimentati de porc chorizo. In Catalonia se consuma peste preparat in diverse feluri cu legume (proaspete, gatite sau marinate), in Galicia se serveste zarzuela de maricos-bucati de peste fript, innabusite in sos iute de rosii, ceapa, usturoi,ulei si vin.

Spania este tara corridei si a flamenco-ului, a plajelor nisipoase, dar si a paharelor pline cu Sangria sau a miresmelor de masline, chorizo si sofran.

In sud predomina fructele de mare, mai spre centrul Spaniei se gasesc cu precadere legume si diverse sortimente de carne, iar in munti-carnea de miel si jamon-ul.

In intreaga Spanie se consuma supele reci din legume pasate-ajo blanco (alba) si gazpacho (rosie). Ingredientul esential este uleiul de masline, iar 50% din productia mondiala de masline vine din Spania.

bucataria spaniola tapas

Tapas, o varietate din Bucataria Spaniola

Tapas sunt acele gustari usoare, cunoscute de noi sub numele de antreuri. In multe localuri exista de la 6 pana la 8 feluri dferite de tapas, condimentate cu mult usturoi, chilli sau paprika, uneori inotand in ulei de masline. Tapas poate fi preparat din peste sau fructe de mare, cum ar fi ansoa, sardelele sau scrumbiile in ulei de masline sau caracatita in sos de rosii, condimentate cu ardei verzi sau rosii. Tapas-ul include aproape intotdeauna masline, cum ar manzanilla sau arbequina.

Churro este o alta emblema a bucatariei spaniole, din sfera deserturilor de aceasta data. Este un produs de patiserie, dulce si prajit in ulei, numit uneori „gogoasa spaniola”. Se consuma cu o cana de ciocolata calda densa, in care se inmoaie. Aroma tipica este cea de scortisoara si se servesc pudrate cu zahar.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *