San Marino, Republică străveche

     Republica San Marino a fost fondată în 301 d.Hr. și este cea mai veche republică europeană. O enclavă situată în centrul Italiei, la 15 km de Riviera Romagna, Republica se află la 700 de metri deasupra nivelului mării, pe Muntele Titano, o proeminență care dă primul indiciu al prezenței Munților Apenini Centrali. În fiecare an, Republica San Marino este vizitat de milioane de turiști din Italia și din întreaga lume. Cei mai mulți vizitatori cazați în hotelurile de pe Riviera din apropiere: Rimini, Riccione, Cattolica, Milano Marittima și Cesenatico.

 San Marino este un exemplu extraordinar de independență și de intensă activitate internațională. Recunoscut de către toate organizațiile mondiale principale, Republica se poate lăuda cu o preeminență de necontestat pe teme privind pacea, libertatea și drepturile universale ale omului. Sistemele sale juridice și administrative constituie baza a celei mai răspândite forme, la nivel mondial, de stat, și anume, o democrație.

      Călătorind spre San Marino dinspre Ramini este greu să observi când ai trecut graniţa. Aceasta nu este marcată în mod special, iar relieful format din câmpii şi din lunci este acelaţi de ambele părşi ale graniţei. De abia când ajungi la poalele impunătorului masiv Titano, pe vârful căruia se află capitala statului, ai siguranţa că ai ajuns în San Marino. Numeroasele magazine cu suvenire şi lichioruri de calitate de oe marginea străduţelor abrupte amintesc de faptul că turismul este sursa principală de venituri la bugetului statului.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita San Marino este din aprilie până în iunie. Clima este mediteraneeană, cu ierni calde şi veri însorite. San Marino se merită vizitat! Există multe atracții, odată ce treceţi frontiera! Cumpărături, peisaje, gastronomie, festivități, evenimente, monumente, muzee, opere de artă și locuri turistice tipice.

La doar 24 km de orașele Riviera din Rimini, Riccione, Cattolica, Cesenatico și Marittima Milano, centrul istoric al Republicii San Marino este, în fiecare parte, un monument viu. Un patrimoniu pentru omenire. Vedere din Towers este incredibil: o terasă cu o vedere splendidă Coasta Romagna, pe de o parte, și Republica vechi pe de altă parte.

 

Principalele atracţii turistice

Cele trei fortăreţe din San Marino – Guaia din secolul XI, Montale şi Cesta din secolul XIII, un edificiu ce se înalţă pe o veche stâncă, la cel mai înalt punct al muntelui Titano.

Palatul Guvernului în stil neo-gotic şi nu rataţi schimbarea gărzii la orele 08:30 şi 18:30. Pentru a afla mai multe date istorice, mergeţi la Muzeul Statului, ce conţine o colecţie de descoperiri arheologice şi opere de artă.

Muzeul Sf Francisc, aflat într-o manastire medievala, este locul unde puteţi admira arta sacrală.

La Muzeul Emigratiei puteţi urmări o istorie a migraţiei populaţiei din San Marino.

Frumoasele biserici din San Marino, printre care se numără şi Bazilica San Marino, ce conţine moaştele lui San Marinus şi biserica Calugarilor Capucin din secolul XVI.

Pădurile de pin, campurile si coastele – perfecte pentru călărie, pescuit şi drumeţii. Pantele din jurul capitalei sunt excelente pentru ciclism montan.

Achiziţionaţi nişte scuzi, moneda de aur, faimoasă a statului. Dacă vă interesează timbrele, Biroul Numismatic si Filatelic de Stat emite pachete comemorative şi de colecţie.

Vizitaţi cele opt sate pitoreşti împrăştiate în jurul capitalei. Locurile de interes includ Castelul Malatesta în Serravalle, biserica si muzeul din Borgo Maggiore, biserica şi mănăstirea de la Valdragone şi fortul de la Pennarossa.

 

Gastronomie şi Restaurante

       Republica are o tradiţie veche şi autentică rurală şi gastronomie, o altă caracteristică păstrată, iar acum este promovată prin intermediul landului Consortiul de San Marino.

Putem afla mai multe despre Republica San Marino degustând specialităţile sale culinare , pentru că istoria populara a unei regiuni este strâns legată de istoria puterii sale.

Din păcate, abandonarea rapidă a zonelor rurale, dezvoltarea activităților turistice și comercial, cu transformările radicale sociale și economice, împreună cu influența mass-media în prezentarea societății industriale, tradițiile antice supărat din bucătăria locală.

Pastele făcute în casă este una dintre cele mai populare mâncăruri în San Marino. Fagioli con le cotiche este o supă consistentă de fasole cu şorici, un fel care se consumă de Crăciun. Nidi di rondine constă în paste umplute cu şuncă, brânză şi un sos de tomate, gătite în sos alb. Un desert popular este zuppa di ciliege , cireşe lăsate în vin roşu, servite cu un sortiment special de pâine. Bustrengo este un desert de sărbătoare, din lapte, ouă, zahăr, stafide, făina de porumb şi pesmet. San Marino este faimos pentru vinurile sale, în special vinul roşu numit Sangiovese.

      Restaurante San Marino: Unele restaurante sunt situate în centrul istoric al orașului, centrul orașului, alele în diferitele comune limitrofe: Borgo Maggiore, Serravalle, Domagnano, Fiorentino, Acquaviva, Faetano, Montegiardino e Chiesanuova.

Dacă vă gândiţi să petreceţi un week-end în “Landul antic al Libertăţii”, alegeţi unul din restaurantele San Marino,enumerate mai jos. Dacă sunteți în căutarea unei vacanţe „obișnuite” la hotel pe Riviera Romagnola, verificați la Hotel Rimini și Riccione Hotel. Ambele localități sunt situat pe plaje la 15/20 de kilometri de San Marino.

Câteva restaurante din Republica San Marino: Restaurant American Graffiti, Restaurant Villa Giardi, Restaurant Bellavista, Restaurant Bolognese, Restaurant Walter e Lella, Restaurant Cantina di Bacco, Restaurant Righi la Taverna, Restaurant Tre Monti, Restaurant Diamond, Restaurant dell'Angelo, Restaurant Grand Hotel Primavera, Restaurant L'Arzdora, Restaurant La Fratta, Restaurant Il Beccafico, Restaurant Ritrovo dei Lavoratori XXVIII Luglio, Restaurant American Graffiti etc.

 

Sursă: http://www.sanmarinosite.com/eng/index.php

http://www.sanmarinosite.com/eng/gastronomia.html

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.