„Să vezi femei gravide în public este urât şi imoral” – ghici cine a spus asta

Crezi ca cineva ar putea sa aiba o filozofie de viata care sa il faca sa afirme asa ceva „Să vezi femei gravide în public este urât şi imoral”.? Ei bine cineva a facut o astfel de declaratie si chiar la un post public de televiziune acum 2 zile, in plus a spus si „In plus, este inestetic. Dupa sapte-opt luni, femeile gravide ar trebui sa iasa cu sotii lor in masina pentru a lua aer, dar sa o faca seara„.

Va imaginati ca aceste declaratii nu puteau ramane fara reactii dure pe reţelele de socializare si chiar la mici demonstratii pe strazi, atât din partea unor femei indignate (gravide si mamici), la care au participat inclusiv barbati ce in semn de solidaritate si-au pus sub tricouri perne.

gravide pe strada

Chiar daca stim cativa politicieni romane ce ar fi in stare de astfel de declaratii, de data asta este vorba de un filosof turc (este si avocat) Ömer Tugrul Inançer recunoscut pentru ideile sale filosofice strans legate de misticismul musulman. Declaratia a fost facuta in timpul unui interviu la o emisiunea TV din Turcia cu ocazia interuperii postului de Ramadan.

Nu cunosc filosofia islamista referitor la sarcina si femeile gravide, stiu doar ca au o atitudine de subordanare fata de femei, dar spre bucuria mea Direcţia pentru Probleme Religioase, organism oficial islamist din Turcia, a anuntat ca religia musulmană nu prevede „izolarea femeilor gravide”, dar nu stiu daca aceste afirmatii au fost facute doar pentru a calma spiritele sau chiar asa considera acestia.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.