Sa ne invatam copiii jocurile copilariei noastre

jocurile copilarieiTrecand adesea pe strada, prin dreptul unor grupuri de copii , am constatat cu tristete ca copiii din ziua de azi nu prea mai stiu sa se joace.

Privind diferite grupuri de copii am vazut ca pare a fi in sablon general : fetitele se joaca cel mai adesea „de-a mama si tata; de-a moda; de-a bucataria” iar baieteii se joaca” footbal; de-a imita jocirile de pe calculator pline de violenta

Am simtit de cateva ori nevoia de a ma opri si ai intreba pe acesti micuti ce alte jocuri mai stiu sa se joace, am privit doar o serie de priviri mirate.

La intrebarea mea daca au auzit de diverse jocuri, pe care le jucam noi cand eram de varsta lor, mi-au raspuns senini fie ca nu au auzit niciodata de ele, fie : „ce jocuri sunt acelea?

Stiu ca multi vor intreba ,cand vor citi aceste randuri, „ce importanta are ce jocuri joaca copiii nostri cand sunt lucruri mai importante de intrebat ?” Este foarte important si acest lucru deoarece se stie ca jocul il ajuta pe copil sa se dezvolte cat mai armonios posibil si sa devina un adult pe care societatea sa se poata baza. Pana si animalele isi invata puii sa vaneze, cum sa isi procure hrana si multe altele tot prin joc.

Concluzia este, dragi parinti , ca ar trebuica fiecare dintre noi sa ne intrebam copiii ce jocuri stiu si sa nu ne fie rusine sa ii invatam jocuri noi sau sa ne facem timp sa ne jucam cu ei la orice varsta.

sursa foto: ioanstoenica.wordpress.com

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.