6 Reguli de ingrijire ale camasilor negre

Desi inainte camasile negre erau deseori asociate cu persoanele care tin doliu, in ultimul timp foarte multe modele de aceasta culoare au inceput sa apara pe piata. Prin natura lui, negrul tinde sa subtieze, astfel ca cei ce poarta camasi negre (sau orice alte obiecte vestimentare de culoare inchisa) au sansa sa mascheze cateva kilograme in plus fara a face mari eforturi.

camasi negreTotusi, in ciuda acestui avantaj, aceste obiecte vestimentare trebuie ingrijite destul de mult, pentru simplul fapt ca sunt destul de pretentioase. Asadar, iata cateva recomandari si reguli de ingrijire a camasilor negre:

  1. Negrul atrage razele solare, ceea ce poate provoca transpiratii abundente. In mod ideal, intr-o zi senina si calduroasa nu se recomanda purtarea unor camasi cambrate negre pentru faptul ca orice urma de transpiratie se vede cu usurinta, transpiratie favorizata de natura si culoarea materialului.
  2. Cei care folosesc antiperspirante spray sau crème ar trebui sa se asigure ca materialul textil nu se pateaza in zona axilelor, intrucat urmele sunt foarte greu de scos la spalare; O altarnativa ar fi piatra de alaum.
  3. Negrul este culoare complementara pentru orice alta culoare. Astfel, el poate fi folosit atat pentru tinute stradale, cat si pentru tinute business, cu mentiunea ca nu ii trebuie asociate culori stridente;
  4. Daca nu au fost patate, atunci camasile pot fi spalate la 30 de grade fara probleme;
  5. In principiu, incretiturile se vad foarte usor. De aceea, se recomanda calcarea camasilor de fiecare data inainte de a fi purtate, exceptie de la regula facand cele incretite, care sunt de obicei adresate femeilor;
  6. In niciun caz nu trebuie folosit inalbitor sau orice alta substanta care poate deteriora culoarea, chiar daca in mod normal, pentru camasi barbatesti sau de dama albe se foloseste inalbitor sau alte substante eco, dar care deterioreaza culoarea.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.