Rauma, un oras din Finlanda

  Rauma din Finlanda este un oraş minunat, de vizitat în Europa. Rauma a fost fondată în anul 1442 şi a devenit celebră în secolul al XVIII – lea, în întreaga Europă, datorită producţiei manuale a dantelei. Acum, acest lucru este vizibil, în principal, prin Festivalul Săptămânii a Dantelei. Doar o singură noapte, pe durata festivalului, magazinele cu dantelă sunt deschise până târziu şi oameni îmbrăcaţi în dantelă neagră crează o atmosferă specifică şi unică.Rauma este situată pe coasta de vest a Finlandei, la aproximativ 90 km nord de Tarku şi 50 km sud de Pori.

Cunoscut ca al treilea oraş cel mai vechi din Finlanda, Rauma este ca un paradis pentru iubitori de cumpărături şi gurmanzi. Oraşul este deosebit de popular în timpul lunilor de vară, când piaţa devine locul cel mai plăcut al întâlnirilor pentru rezidenţi şi vizitatori. Cea mai faimoasă zonă a oraşului este Rauma cea Veche, deoarece a fost în măsură să păstreze zona oraşului medieval de lemn. Situat pe țărmurile Golfului Botnic și construit în jurul unei mănăstiri franciscane, orașul vechi este un exemplu al orașelor nordice construite din lemn. Două incendii mari au mistuit orașul de-a lungul istoriei, în anul 1640, respectiv în anul 1682. Cele mai vechi clădiri din Rauma Veche datează din secolul al XVIII-lea.

Arta croşetării şi istoria navigaţiei a oraşului sunt astăzi promovate de turism şi de oamenii mai în vârstă încearcă să păstreze vechile tradiţii, însă datorită influenţei mass media Finlanda se omogenizează treptat, generaţiile tinere din Rauma asemănându-se foarte mult celor din restul ţării.

Atracţii turistice din Rauma

Multe din atracţiile turistice ce se regăsesc în Rauma,  sunt puncte de repere ce au trecut testul timpului. La fel ca atracţiile turistice din Pori, bisericile, casele memoriale şi casele vechi sunt unele din locuri pe care oamenii le explorează mereu cand vizitează oraşul.

Biserica Sfintei Cruci. Această biserică, a fostei mânăstirii franciscane, a fost construită la sfârşitul anilor 1400. Construită, în principal din granit gri, are două coridoare ce prezintă picturi mulare şi fresce din Evul Mediu. Turnul alb al bisericii a fost construit în anul 1816 şi a funcţionat ca un indicator pentru marinari.

Oraşul Rauma, nu este doar celebru pentru bisericile sale şi memoriale, această este, de asemenea, cunoscut pentru muzeele sale, care prezintă o mare varietate de artă, fotografie, si colecţii de design create de artiştii din regiune. O modalitate de a experimenta cultura Rauma este de a explora muzeele oraşului.

Muzeul Homestead Muina. Acest muzeu se găseşte în satul de Vasarainen. Muzeul în sine are o compilaţie de 1600 de articole despre viaţa de la ţară în Rauma din secolul 19 şi 20. Muzeul este deschis doar în timpul verii.

Muzeul de Arta. Găsit la clădirea Pinnala, acest muzeu este marginit de o curte închisă, care prevede, de asemenea, expoziţii de artă. Cele mai multe dintre lucrările de artă găsite în expozitie, în acest muzeu de artă sunt din regiunile Rauma şi Marea Baltică. etc

Sursa : http://www.travelgrove.com/travel-guides/Finland/Rauma-Travel-Guide-c608514.html

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.