Punta Cana, din Republica Dominicană

     Punta Cana este una dintre cele mai frumoase zone ale Republicii Dominicane. Punta Cana este paradisul celor care caută apă clară şi plaje cu nisip alb, mărginite de palmieri. Litoralul zonei Punta Cana se extinde pe 50 km de coastă. Plaja cea mai extinsă este Bavaro, considerată de guvernul Republicii Dominicane ca tezaur naţional datorită bogăţiei florei, faunei şi a frumuseţilor naturale care se găsesc aici. Clima este excelentă, zilele sunt însorite în tot timpul anului, acesta fiind locul perfect pentru o vacanţă relaxantă. Sunt foarte multe hoteluri construite aici, cu o arhitectură inovatoare şi grădini spectaculoase.

De fapt, zona Punta Cana găzduieşte aproape exclusive resorturi de tip all –inclusive, dedicate în special cuplurilor şi familiilor. Punta Cana nu este propriu-zis un oraş, dar cu toate acestea veţi avea ocazia de a vedea aici casele unor mari celebrităţi. Zona se află la o diferenţă de 6 ore în urma faţă de Romania.

Cele mai multe staţiuni situate în Punta Cana includ un număr mare de staţiuni noi, care includ spa-uri, cazinouri, o selecție uimitoare de opțiuni de luat masa, locuri pentru nunţi, cluburi pentru copii și piscine. Punta Cana este celebră datorită plajelor unice, cu nisip alb strălucitor şi apă turcoaz. Cu 63 km de plaja, Punta Cana se află în topul destinaţiilor cu cele mai frumoase plaje din lume. Cele mai populare sunt: Macao, Areno Gordo, El Cortecito, Bavaro, Cabeza de Toro şi Cabo Engano.

Atracţii turistice

   Terenurile de golf sunt una dintre principalele atracţii din Punta Cana. Cele mai bune şi spectaculoase cluburi se află în Cap Cana, Toro, Bavaro şi Roko Ki. În prezent, aici se construiesc peste 12 terenuri de golf.

Amatorii de pescuit vor avea parte de o experienţă unică în Punta Cana. Excursia începe la primele ore ale dimineţii când un yacht modern vă duce în largul mării de unde vă puteţi încerca norocul: pisici de mare, stavrizi, baracude, ton, peşti evantai, marlin, macrou etc.

Insula Delfinilor este o insulă artificială unde turiştii pot înota cu delfini antrenaţi timp de 15 minute. Preţul acestei experienţe este de 140 $, iar CD-ul cu pozele alături de delfin costa 40 $.

La 15 minute de aeroportul internaţional Punta Cana se află rezervaţia naturală Indigenous Eyes Ecological Park. Parcul se întinde pe 600 hectare şi găzduieşte peste 500 de plante exotice, 80 de specii de păsări tropicale, reptile şi 12 lagune naturale cu apă proaspată. Parcul poate fi vizitat în fiecare zi, între orele 09.00 – 19.00, iar pretul unui bilet este 25 $.

Muzeul Casa lui Ponce de Leon este un mic palat construit de faimosul explorator Juan Ponce de Leon in urma cu 500 de ani. Acesta a locuit aici cu soţia sa, Leonos si cei 4 copii ai săi şi a dezvoltat o afacere de succes din exportarea lemnului. Casa de unde omul de afaceri supraveghea mersul lucrurilor a fost transformată în muzeu datorită arhitecturii medievale şi a artefactelor unice. Muzeul este deschis în fiecare zi, între orele 10.00 – 13.00.

Pentru a observa mai bine fauna şi flora din adâncuri, vă recomandăm să faceţi snorkeling sau scuba diving, Punta Cana fiind o destinaţie fascinantă pentru această activitate.

     Între Punta Cana şi Bavaro se află El Cortecito, un oraşel situat pe plajă, unde tinerii se distrează seara. Ziua, localnicii îşi câştigă pâinea din pescuit.

Bavaro este una dintre cele mai căutate staţiuni din Punta Cana. Celebră pentru resorturile de lux şi plajele private, aici veţi avea ocazia să practicaţi numeroase activităţi pentru pasionaţii de adrenalină, dar şi pentru cei care vor să petreacă o vacanţă linistită. Tot în Bavaro se află Insula Delfinilor, parcul Manati şi magazine de suveniruri.

Pentru adrenalină şi distracţie, alegeţi să vizitaţi peştera Fun Fun. Aici, veţi fi uimiţi de frumuseţea întunericului din peşteră, de tunelele colorate, de coridoarele gigantice şi de picturile de pe pereţii pesterii. Itinerariul excursiei este următorul: personalul calificat va lua toţi turiştii de la hotel cu un microbuz şi îi va duce la Capote Ranch. După o călătorie de 2 ore şi 30 minute, aventurierii vor avea parte de o gustare, după care vor călări timp de 40 minute prin parcul natural Haitises pentru a ajunge la peşteră Fun Fun. Odată ajunşi aici, turiştii, echipaţi corespunzator, vor coborî 20 m în peşteră, unde vor explora cei 8 km destinaţi publicului. În peştera se află şi un râu subteran. După ce aventura în peşteră se termină, turiştii vor servi un prânz tradiţional, după care se vor întoarce la hotel. Preţul excursiei este de 125 $ (adulti) şi 68 $ (copii intre 11 – 13 ani). Copiii sub 11 ani nu au voie să participe în această excursie.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.