Protectia antibacteriana, igiena si curatenia mamicii

Importanta igienei si a curateniei, in fiecare aspect al vietii cotidiene este deja indiscutabila. In cazul copiilor mici, sistemul imunitar al organismului nu este suficient de dezvoltat. Deci, pana la finalizarea primului ciclu de vaccinari, copiii mici sunt destul de sensibili la viroze si boli contagioase.

Din moment ce copiii se misca si cresc printre noi, este inevitabil sa vina in contact atat cu alti copii sau adulti, cat si cu diverse suprafete sau obiecte unde se ascund „pericole” invizibile cu ochiul liber.

Curatenia casei si igiena zilnica sistemProtectia antibacterianaatica reprezinta un prim pas important in protectia fata de bacteriile de orice natura si microbii care sunt pretutindeni. Mainile devin adesea mijlocul principal de transmitere a tuturor acestor microbi si din acesta cauza este bine sa va asigurati ca toata  familia se spala sistematic pe maini cu un sapun antibacterian bun si in continuare le usuca bine cu prosop curat sau, si mai bine, cu prosoape de hartie. Deosebit de important este sa va spalati pe maini inainte si dupa joaca cu copilul, dupa ce ati schimbat scutecul, inainte si dupa masa, dupa orice activitate inauntru sau in afara casei, inainte si dupa pregatirea mesei, dupa folosirea baii, etc.

In primele luni de zile, cand noul membru al familiei are nevoie de ingrijire speciala, trebuie acordata o atentie speciala acestor aspecte. Curatati si dezinfectati sistematic jucariile copilului si echipamentul sau precum: scaunelele pentru servirea mesei, premergatorul, masuta, precum si pardoseala, cu produse dezinfectante antiseptice sau batistute antibacteriene umede care nu contin clor si nu irita pielea.

La fel de meticulosi trebuie sa fiti cand va jucati cu animalele de casa favorite, atentie la blana si labutele lor, iar din acest motiv nu trebuie lasate sa va linga sau sa va sara pe masa. De asemenea, vor trebui dezinfectate spatiile unde dorm de obicei, precum si vasele de mancare, care ar fi bine sa se plaseze in afara bucatariei

Cerintele igienei

Curatenia mamei este foarte importanta atat pentru igiena ei, cat si pentru cea a copilului sau. Eventualii microbi pe care ii are mama pot fi transmisi usor si copilului. Ginecologul o va sfatui cand trebuie sa faca prima ei baie dupa nastere si cum sa-si ingrijeasca regiunea genitala. Pana atunci, este permisa doar spalarea locala si dusurile usoare.

Dupa nastere, dintii pot fi afectati de carii, iar unghiile sunt fragile, deoarece pe durata sarcinii organismul transfera cel mai mult calciu copilului. Periajul dintilor dupa fiecare masa si vizitele dese la dentist vor mentine un zambet frumos si stralucitor.

Sarcina, din cauza secretiei de hormoni, ofera de obicei luciu pielii, ochilor si parului. Dupa nastere, cand datele se schimba, iar mama, din punct de vedere fiziologic, trece intr-o alta etapa, este necesara ingrijirea acestora cu produse cosmetice speciale, si o dieta corecta.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.