Probleme provocate de ustensilele de ingrijirea unghiilor

ustensile ingrijire unghiiTe-ai gandit pana acum ca micile probleme pe care le mai ai cu unghiile tale se pot datora micilor ustensile cu ajutorul carora iti ingrijesti unghiile? Fie ca te gandesti la unghiera, forfecuta sau pila de unghii, toate sunt un mediu prielnic pentru dezvoltarea unor agenti patogeni, iar daca acestea sunt utilizate si de alte persoane, aspect intalnit frecvent in mediu familial, putem contacta destul de usor diferite afectiuni specifice.

Infectiile la nivelul unghiilor reprezinta o problema de sanatate constata destul de des de medicii dermatologi. Si nu ar trebui ignorate ca acestea pot duc la piederea dexteritatii.

Unghiile nu sunt ferite de posibitatea aparitiei unor infectii, chiar daca avem o igiena corespunzatoare, ne putem trezi la un moment dat cu infectii micotice, cu ciuperci microscopice, sau bacteriene. Si nu intotdeauna aceste infectii sunt vizibile, si mai ales daca nu suntem constiinte de ele, se pot transmite usor de la o persoana la alta prin intermediul intrumentelor de ingrijire a unghilor.

Atunci când vine vorba de ustensilele de curăţare a unghiilor, multe femei uită că şi aceste obiecte au nevoie, la rândul lor, să fie curăţate. Din această cauză pot apărea boli foarte neplăcute şi în loc să aveţi nişte unghii foarte frumoase, riscaţi să vă alegeţi cu infecţii grave.

Toate ustensilele pe care le folosiţi în curăţarea unghiilor pot adăposti o mulţime de bacterii şi germeni dacă nu sunt curăţate în mod corespunzător. Şi dacă mai mulţi membri ai familiei folosesc aceleaşi instrumente ca şi dumneavoastră, riscurile de a vă infecta unghiile creşte considerabil. Pentru a preveni aceste infecţii este indicat ca o dată la fiecare două trei folosiri să vă spălaţi ustensilele într-o baie fierbinte în care să adăugaţi şi cateva picături de dezinfectant sau detergent de vase.

Acestea trebuie lăsate să stea în apă aproximativ 15 – 20 de minute. După aceasta le clătiţi bine de săpun, după care le uscaţi bine cu un prosop de hârtie, apoi le tamponaţi bine cu un serveţel umed pe bază de alcool. Urmând aceşti paşi simpli, vă veţi păstra curate ustensilele de curăţare a unghiilor şi totodată veţi reduce riscul apariţiei unor infecţii.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.