Prin muzeele şi galeriile malteze

Despre Malta se poate spune că este un adevărat muzeu în aer liber. Vestigiile trecutului sunt încă prezente, locurile sunt încărcate de istorie iar palatele găzduiesc galerii de artă impresionante. Copiii mai maricei vor fi incantati de comorile ascunse in palate si galerii de arta.

Muzee si Galerii Malta

Muzeul Catedralei Sf. Ioan

Imensa pictură a lui Caravaggio, sculpturile din marmură, candelabrele superb lucrate din argint sunt doar câteva din comorile acestei biserici  considerată cândva cea mai bogată din Europa. Construită de Cavalerii Ioaniţi în 1573, este o bijuterie arhitectonică. Podeaua din marmură are medalioane cu chipurile cavalerilor care au avut un rol important în istoria Maltei. Michelangelo, Merisi da Caravaggio, Giuseppe Mazzuoli, Alessandro Algardi, Ciro Ferri şi Matteo Perez d’Aleccio sunt doar câţiva dintre minunaţii artişti care au contribuit la înfrumuseţarea Catedralei.

Muzeul National de  Arheologie

În Valletta, capitala Maltei, pe fiecare stradă este un muzeu. Printre cele mai vizitate este Muzeul Naţional de Artă şi Arheologie, unde poţi admira o expoziţie cu obiecte preistorice (statui, obiecte de cult şi religioase) şi replici ale unor edificii străvechi dispărute şi reconstruite de maltezi în incinta muzeului. Clădirea în care se afla muzeul, un palat din secolul al XVIII-lea, este o superbă construcţie în stil baroc.

Palatul Marilor Maeştri

Dacă eşti pasionat de istoria tumultoasă a Cavalerilor de Malta, trebuie neapărat să vezi Palatul Marilor Maeştri! Construit în secolul al XVI-lea, Palatul a fost dintotdeauna resedinta guvernatorilor Maltei. În zilele noastre, găzduieşte biroul presedintiei şi reuniunile Parlamentului maltez, de aceea poate fi vizitat doar atunci când Parlamentul nu se află în sesiune, intrarea fiind liberă. În interiorul Palatului, camerele şi coridoarele sunt împodobite cu fresce şi goblenuri valoroase, poţi admira armuri şi arme vechi, documente importante, portrete ale Marilor Maeştri şi ale conducătorilor europeni. La subsol este Armuraria, una dintre cele mai mari colecţii de acest gen din lume.

Muzeul Jucăriilor

Un muzeu vizitat şi îndrăgit nu numai de cei mici ci şi de adulţi, Muzeul Jucăriilor are o colecţie deosebită. Găzduit într-o casă particulară, aici poţi admira păpuşi vechi, trenuri, maşini, avioane, bărci şi multe alte jucării, iar obiectele sunt expuse în dulapuri de sticlă. Dispusă pe trei etaje, colecţia a fost strânsă de-a lungul a 30 de ani; cea mai veche jucărie a fost realizată în 1950.

Revelion Malta

De la 399 euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 5 nopţi cazare în hotel de 4*, mic dejun, asistenţă turistică. Malta Travel, Tel. 021/318.59.93, www.malta.ro

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.