Primele clipe impreuna

primele clipe impreuna cu bebelusulRelatia mamei cu noul nascut nu incepe in momentul in care copilul vine pe lume. Bazele ei, precum si ale sanatatii corporale si psihice ale noului nascut au fost puse in timpul sarcinii. Continuarea ideala a acestei relatii este contactul fizic si emotional strans al mamei cu copilul imediat dupa nastere.

In cazuri foarte rare, cand mama nu poate sa ofere prima imbratisare nou-nascutului, tatal poate fi cel care va ura copilului „Bine-ai venit pe lume!”, construind din primele clipe legatura afectiva de care au nevoie amandoi pentru o relatie profunda de viata. Majoritatea parintilor tineri au dubii referitoare la cat de bine vor face fata cerintelor pe care le presupune acest rol.

Sursa de siguranta este capacitatea de a recunoaste si de a explica semnalele transmise de catre copil. Acest lucru se realizeaza numai prin contactul strans inca din primele clipe ale vietii sale. In aceasta clipa deosebita, atingeti, mangaiati, simtiti in brate creatia dumneavoastra.

Ingrijirea materna este cel mai bun lucru pentru bebe si numai cand exista o problema medicala poate fi nevoie intr-adevar de o altfel de ingrijire.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.