Praga – un spectacol fascinant pentru copii

Praga ii face pe adulti si pe copii sa se simta ca intr-un basm. Este un oras magic plin de stradute pietruite, case mici si un castel la care puteti ajunge la o plimbare pe jos, nu e nevoie sa inchiriati o masina daca veti petrece majoritatea timpului in oras.

Castelul din Praga

Castelul Praga

Castelul Praga este cel mai important monument cultural din Republica Ceha si face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO. Veti descoperi cel mai mare complex regal din lume cu o multime de cladiri frumoase si curti. Presedintele ceh traieste aici si in timpul zilei puteti asista alaturi de cei mici la schimbarea garzii. Pentru a nu fi prea obositor, luati tramvaiul pana la castel, apoi mergeti pe una dintre cele mai pitoresti strazi din Praga – Golden Lane.

Situata in apropiere de Catedrala, Golden Lane pastreaza casele functionarilor castelului si mestesugarilor. Cele 11 vile mici ramase, colorate in nuante pastel par a fi desprinse dintr-un basm, iar acum adapostesc magazine turistice si restaurante pentru micii pofticiosi.

Muzeul jucariilor

Muzeul jucariilor aflat in cadrul complexului Castelul Praga este un loc de vizitat cu familia pentru a vedea si simti nostalgia trecutului. Acesta este al doilea din lume cu cea mai mare expozitie de jucarii, unde puteti gasi totul, de la piese care dateaza din Grecia antica pana la o colectie a celor mai populare jucarii din aceasta perioada. Acesta este deschis zilnic 09:30 – 17:30. Intrarea costa 60Kc (2,35 Euro) adulti, 30Kc (1,17 Euro) pentru elevi ( copii 6-15 ) si este gratuita pentru copiii sub 6 ani.

Ceasul astronomic din Praga

Old Clock Town ( Ceasul Astronomic )

Old Town Square este inima cartierului istoric din Praga unde se afla Ceasul Astronomic cu un ecran ecran care include cei 12 apostoli care ies din ceas. Exista o poveste fascinanta despre ceasornicar pe care parintii o pot adapta in functie de varsta copiilor. Legenda spune ca guvernul nu a vrut ca ceasornicarul sa reproduca acest ceas astfel incat l-au orbit si a trait in ceas pana cand a murit. Langa ceas, veti descoperi un restaurant cu locuri relaxante pentru a urmari actiunea din piata si pentru a gusta ceva dulce.

Dealul Petrin Praga

Dealul Petrin

Copiii se vor bucura de plimbarea cu funicularul in partea de sus a dealului Petrin in varful caruia se afla Turnul Petrin, o replica in miniatura a Turnului Eiffel . Odata ce ati ajuns acolo, fiti cu ochii dupa Labirint pentru a face o plimbare captivanta. In interiorul Labirintului este un tablou gigantic care descrie lupta dintre praghezi si suedezi de pe Podul Carol in 1648. In 1892, exponatele istorice ale cladirii au fost inlocuite cu oglinzi, transformand Labirintul intr-o casa distractiva. Este deschis din noiembrie pana in martie sambata si duminica de la ora 10 la 17. intrarea costa 70Kc (2,74 Euro) pentru adulti si 50Kc (1,96 Euro) pentru copiii de peste 10 ani.

Planetariul din Praga

Copiii pasionati de astronomie vor fi captivati sa suprinda stelele la Planetariul din Stromovka Park. Exista spectacole in fiecare zi, iar constelatiile sunt puse pe muzică si puteti admira cerul noptii indeaproape. Explicatiile si spectacolele sunt in limba ceha, dar merita sa priviti. Pentru a ajunge la planetariu, copiii vor fi incantati sa calatoreasca cu tramvaiul sau sa se plimbe prin parc.

Oferta Craciun Praga-Viena

Hoteluri 3-4* – de la 215 Euro/pers., transport cu autocarul, 2 nopti cazare cu mic dejun in Budapesta in hotel 4*, o noapte cazare cu mic dejun in Viena la hotel 3*, 3 nopti cazare cu mic dejun in Praga la hotel 4*, ghid insotitor. Christian Tour, www.christinatour.ro tel. 021 211 11 39

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.