Poveste terapeutica

„Mihai era un baietel rasfatat si invatat sa fie mereu in centrul atentiei. In fiecare dupa-amiaza, bunica mergea cu el in parc. Mihai era nedespartit de jucariile lui preferate. Nu lasa nici un copil sa se joace cu jucariile lui, oricat de frumos l-ar fi rugat. Asa facea in fiecare zi, pana intr-o zi, cand ajuns in parc, a vazut un grup de copii care se jucau cu lopatelele si galetusele la groapa de nisip. Mihai avea jucarii scumpe, cu care nu se putea juca in nisip, ursuleti din plus, masinute, robotei, avioane, si parca nu era atat de interesant sa se joace singur. Jocul la groapa de nisip cu ceilalti copii parea mai interesant pentru el, deoarece din acea directie se auzeau rasete si voie buna.

Poveste terapeuticaEl s-a apropiat de copii si le-a spus:

– Vreau sa ma joc cu voi!

Copii i-au facut si lui Mihai loc alaturi de ei, dar acesta nu avea jucarii cu care se putea juca in nisip, asa ca a cerut o lopatica copiilor.

Dar acestia i-au raspuns suparati:

– Mihai, noi cand iti ceream jucarii nu ne lasai nici macar sa le atingem, iar acum nici noi nu iti vom da!

Mihai inlacrimat si suparat a plecat spre bunica lui povestindu-i intamplarea. Bunica cu blandete i-a explicat ca pentru a avea multi prieteni trebuie sa-si aminteasca mereu vorba: “ Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”.

A doua zi de dimineata, Mihai si-a luat ca de obicei jucariile preferate si a iesit din nou in parc la joaca. De data aceasta a facut schimb de jucarii cu toti copii, si-a facut prieteni noi, si nu s-a mai jucat singur.

IULIANA FŰLAS, Psiholog Clinician, Psihoterapeut, Psihopedagog

Tel: 0785.81.97.43 | 0723.08.10.70

Constanta; E-mail:

http://www.romedic.ro/iuliana-fulas-cabinet-individual-de-psihologie

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.