Poti ajuta la plantarea a unui copac pentru fiecare nou-nascut!

padurea copiilorSi tu poti sa fii sustinatorul “Padurii Copiilor”, pentru asta poti alerga la Maratonul Bucuresti pe 7octombrie, si astfel vei contribuie direct la procesul de reimpadurire din Romania!

Padurea Copiilor reprezinta noul proiect al ViitorPlus, dezvoltat sub umbrela Adopta un Copac. Obiectivul principal este de a planta si apoi a ingriji cate un copacel pentru fiecare nou-nascut, si pentru ca proiectul “Adopta un copac!” este sloganul Maratonului Bucuresti de patru ani, primele fonduri  pentru extinderea “Padurii Copiilor” au fost stranse cu ajutorul alergatorilor de la maraton, sustinatori ai cauzei.

Poate ca inaite de a te alatura acestui proiect te intrebi ce ar trebui sa fac in calitate de sustinator. In primul rand sa-iti doresti sa faci parte din procesul de construire a unui viitor durabil, in care noi oamenii sa traim in armonie cu natura, de asemenea poti participa ca alergator la una dintre cursele Maratonului, si cu acest prilej, poati sa atragi fonduri pentru cauza “Padurea Copiilor”.

Poate ca marea bucurie pe care o vei simti, va fi atunci cand vei primi un „certificat de parinte adoptive ai unui copac„.

Pentru a putea sa spijini mai eficient acest proiect vei avea la dispozitie un ghid cu sfaturi despre cum poti strange fonduri, vei beneficiaza de inscriere gratuita la oricare dintre cursele de maraton, vei primi chiar si un tricou personalizat, si poti beneficia de diferite bunuri sau servicii din partea sponsorilor.

Un alt avantaj o reprezinta si participarea la o zi speciala de plantare copacei, ocazie cu care vei beneficia de transport si masa campeneasca.

Cu ocazia Maratonului, nu vei fi singur, va exista si un stand special de primire si indrumare a sustinatorilor cauzei Padurea Copiilor, iar o echipa de maseuri care va avea grija de alergatori dupa eveniment.

Teodora Palarie, Vicepresedinte ViitorPlus, explica ce i-a determinat sa inceapa acest proiect: „In ultimul secol, au disparut jumatate din padurile Romaniei. Ne-am intrebat fireste, oare cum va arata urmatorul secol. Si pentru ca noi avem puterea de a crea viitorul copiilor nostri, iar ei au dreptul sa respire aer curat, vrem sa facem acest lucru realitate, prin crestrerea Padurii Copiilor. Cu fiecare euro donat, vom planta un puiet.

Cei care nu pot deveni alergatori sustinatori ai cauzei, dar doresc sa ajute la cresterea Padurii Copiilor, o pot face printr-o donatie online pe www.viitorplus.ro.

Pana acum, proiectul “Adopta un copac!” a permis plantarea si ingrijirea a 180.000 de puieti, pe o suprafata de 30 de hectare, din 5 localitati diferite (comunele Vilcelele si Dragos Voda din judetul Calarasi, comuna Bragadiru din judetul Ilfov, comunele Draganesti-Vlasca si Poroschia din Teleorman).

Pentru ca atunci cand vor creste, si copiii nostri vor avea nevoie de aer curat!

http://www.viitorplus.ro/maraton 

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.