Portugalia, Ţara marinarilor

        Portugalia este una dintre cele mai vechi ţări din Europa. Frumuseţea ţării, calitatea serviciilor turistice şi colaborarea cu cei mai buni parteneri locali au transformat Portugalia într-o destinaţie, fiind preferată tot mai mult de români.

       Cerul albastru, golfurile minunate cu ţărmuri însorite, culorile strălucitoare, pădurile de stejari şi plantaţiile de măslini, castelele şi pousadas sunt doar o parte din atracţiile turistice ale Portugaliei.

      Ţara navigatorilor şi a cuceritorilor, ţara lui Vasco da Gama, ţara miracolelor, ţara combinaţiilor fascinante de stiluri de arhitectură, ţara vinului de Porto, Portugalia este o ţară ce trebuie văzută.

  Vecinătatea oceanului Atlantic şi lunga linie a ţărmului au creat condiţii excelente pentru dezvoltarea navigaţiei. La început călătoriile pe mare se terminau în apropiere de ţărm. Mai târziu, în epoca marilor descoperiri geografice, vasele au început să înterprindă expediţii tot mai îndelungate, ceea ce a permis Portugaliei să devină una dintre primele puteri coloniale.

        „Ţara marinarilor” ocupă partea vestică a Peninsulei Iberice iar coastele sale au o lungime de 943 de kilometri. Ţărmul este greu accesibil, având un număr redus de golfuri. Munţii şi podişurile acoperă aproape 70% din teritoriul ţării. Portugalia face parte din puţinele ţări europene cu aer foarte curat, cu excepţia câtorva regiuni. În această ţară, conceptul de “păduri pe cale de dispariţie” este necunoscut. Cu aproape 2000 km de coastă, cultura Portugaliei, gastronomia, stilul de viață și oamenii au avut întotdeauna o relație strânsă cu marea. Cele mai multe dintre principalele orașe pot fi găsite în apropiere de gura râului scăldat de Oceanul Atlantic.

       Dacă doriți relaxare, uitaţivă după satele mici, răspândite peste tot pe continent, în interiorul zidurilor vechi, castele sau în  Văile Minho, Lima şi Douro sunt renumite pentru peisajul splendid. În valea Mino turişti sunt atraşi mai ales de frumuseţea naturii, dar şi a obiceiurilor populare în valea Douro spectaculosul defileu încântă privirile tuturor celor care trec pe aici. Oraşul Oporto se află la capătul văii Douro, la ieşirea din chei în locul unde râul Douro se varsă în Atlantic. Este al doilea oraş ca mărime din Portugalia, după Lisabona şi deşi este un oraş predominant industrial, centrul adăposteşte o mulţime de vestigii, catedrale medievale şi muzee. Vinul făcut aici este foarte renumit.mijlocul peisajul natural neatins.

        Un alt loc ce merită văzut este oraşul Evora – unul dintre cele mai frumoase şi încântătoare oraşe ale Portugaliei. Este un adevărat muzeu în aer liber cu un număr impresionant de monumente atent îngrijite şi clădiri frumoase trecute pe lista patrimoniului cultural UNESCO.

        În Portugalia au loc multe festivaluri şi evenimente care atrag atât localnicii cât şi turiştii. Festivalul tradiţional este o ocazie excelentă pentru orice vizitator sau călător să vadă cultura populară portugheză la ea acasă şi să-i cunoască mai bine pe localnici şi modul de viaţă al acestora. În acest festival se împletesc atât cultura catolică cât şi tradiţiile pagande integrate în viaţa credincioşilor, ambele conducând la o cultură populară cu o puternică credinţă în sfânţi, miracole, vrăji de noroc, izvoare tămăduitoare, temple, ofrande, magie, culturi şi superstiţii.

Algarve, Pământul Eternei Primăveri

 

       ALGARVE este sudul exotic al Portugaliei care, împreună cu staţiunile de lângă Lisabona, Estoril şi Cascais, Insulele Azore şi Insula Madeira, face parte din destinaţiile de vacanţă pentru plajă.

      Preferată de fenicieni, cartaginezi şi celţi, cântată de poeţii mauri, vizitată de milioane de turişti, zona Algarve este una din atracţiile turistice portugheze în toate anotimpurile. Zona este atractivă pentru persoane care nu iubesc turismul de masă şi preferă staţiuni cochete cu turişti mai selectivi.

     Terenurile de golf din zonă sunt o atracţie irezistibilă tot timpul anului. Clima blândă din timpul iernii, oferă un sezon ideal pentru jucatorii de golf. Ca să vedeţi toată coasta Algave trebuie să faceţi o croazieră. Legătura între staţiuni se face pe exterior, pe autostradă,  Via Infante de Sagres sau pe DN 125 de unde se „coboară” către fiecare staţiune. Nu există o şosea pe coasta mării.

    Aceasta regiune a Portugaliei cuprinde urmatoarele municipalitati: Albufeira, Alcoutim, Aljezur, Castro Marim, Faro, Lagoa, Lagos, Loulé, Monchique, Olhão, Portimão, São Brás de Alportel, Silves, Tavira, Vila do Bispo si Vila Real de Santo António.

     Această provincie, ce reprezintă de fapt raiul turiştilor, se întinde de la promontoriul Cabo de Sao Vicente la vest de-a lungul râului Rio Guadiana, care formează graniţa dintre Portugalia şi Spania. De jur împrejurul litoralului sunt multe roci, golfuri şi superbe sătucuri şi oraşe tradiţionale unde puteţi admira vile de un alb ca zăpada ce au coşuri şi grădini frumos decorate. Condiţiile climatice de aici sunt excelente pe parcursul a întreg anul, în iarnă temperatura atingând 20°C.

    Orice turist care iubeşte sporturile acvatice va îndrăgi acest loc, dar şi iubitorii de istorie sau natură.

Sport şi distracţie: bazine pentru copii, tenis, jacuzzi, billiard, windsurfing, schi acvatic şi alte sporturi de apă, pescuit, golf, tenis

Excursii: vizitaţi parcurile de distracţie şi aquaparkurile Zoomarine, Slide & Splash, The Big One, dar şi sătucurile pescăreşti.

Sursă : http://www.portugal-live.net/

http://www.golisbon.com/portugal/

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.