Piftelute de ton cu sos de castraveti

Piftelute din ton

Ingrediente pentru o portie de piftelute de ton

  • un castravete (500 grame)
  • ceapa verde
  • 300 grame ton in suc propriu (din conserva)
  • 50 grame pesmet alb
  • un ou
  • doua linguri maioneza
  • 100 grame iaurt
  • o lingura marar tocat proaspat
  • o lingura ulei
  • sare
  • piper
  • cateva fire de marar
  • trei feliute de lamaie

Mod de preparare piftelute cu ton si sos de catraveti

Se decojeste castravetele si se da pe razatoarea mare. Se pune castravetele ras intr-o sita si se presara o lingurita de sare peste el. Sita se aseaza intr-un castron si se lasa sa se scurga zeama de la castravete.

Se curata ceapa verde si se taie rondele mici. Se scurge lichidul de la peste. Se amesteca pestele cu ceapa, maioneza, oul, pesmetul si un praf de sare.

Se clateste castravetele  si apoi se amesteca cu iaurtul si mararul tocat.

Se fac patru piftelute si se prajesc cate 2-3 minute pe fiecare parte.

Se aseaza turtitele pe o farfurie, alaturi de cateva fire de marar si de feliutele de lamaie si alaturi de un mic bol cu sosul de castraveti.

Pofta buna!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *