Petra, cele mai faimoase locuri din Iordania

Cu ocazia unei calatorii, trebuie sa faceti tot posibilul ca sa ajungeti in cele mai frumoase locuri. Daca o sa calatoriti in Iordania, neaparat va trebui sa ajungeti in orasul antic Petra si informatiile pe care vi le prezentam o sa va fie de ajutor in descoperirea acestui oras.

Orasul Petra

Petra este un oras antic de pe teritoriul Iordaniei si este cel mai cunoscut punct de atractie a tarii. Indiferent de varsta, toate persoanele doresc sa vada minunatiile acestui oras si cu siguranta o sa petreceti mai mult timp acolo, deci alocati mult timp pentru descoperirea atractiilor. Inainte de a calatorii trebuie sa aflati totul despre Iordania si in acest caz o sa va fie de ajutor siteul iordania.info, deoarece va asteapta acolo articole cu informatii utile.

orasul petra

Despre Petra trebuie sa stiti ca numele arab al orasului este „Al-Batrā” si numele inseamna piatra. Orasul este numit si Orasul Rosu, deoarece capata aceasta culoare la asfintitul soarelui.

<pstyle=”text-align: justify;”>Acest oras este sapat in stanca, astfel cladirile sunt cu adevarat interesante si mari. Se crede despre acest oras ca a fost construit din secolul al 6-lea i.Hr., de catre un popor semetic, mai exact nabateeni.

A fost capitala acestui popor, insa cutremurul din anul 363 a distrus in mare parte orasul, astazi pot sa fie admirate doar ruinele.

Ruinele orasului a devenit cunoscut pentru europeni datorita exploratorului Johann  Ludwig Burckhardt, care a descoperit orasul in 1812. Trebuie sa stiti despre orasul Petra ca in prezent face parte dintre cele 7 minuni ale lumii.

Pe langa Petra, alte atractii renumite sunt urmatoarele:

  • Moscheea Al-Huseini
  • Marea Rosie
  • Amfiteatrul de la Amman

sursa: coment.ro

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.