Pericolele apei de la filtrele cu osmoza inversa

In ultimul timp am vazut tot felul de reclame la filtre de apa cu osmoza inversa, toti lauda aceste aparate ca filtreaza tot, ca scot totul din apa, si prezinta asta ca pe un avantaj.

Procesul de osmoza inversa indepartezaa sarurilor, mineralelor dizolvate in apa si a eventualelor impuritati in procent de 90÷99%. Membrana semipermeabila este constituita din diferite straturi de fibre speciale, de diferite tipuri si configuratii (spirala, fibre cave, etc.).

Perfect adevarat apa obtinuta prin osmoză inversa este aproape pura din punct de vedere chimic, concurand cu apa distilata (analizele de laborator spun ca nu este chiar pura), insa nu are nicio valoare nutriţională, nu este potabilă şi este contraindicată consumului uman.

Asadar apa aceasta nu mai contine deloc magneziu, calciu, sau alte saruri minerale absolut necesare organismului nostru, iar consumată pe termen lung, va iniţia un fenomen de demineralizare cu potenţiale efecte negative asupra sistemului osos şi cardiovascular, organismul va scoate mineralele necesare din sistemul osos si restul tesuturilor.

Unii producatorii de filtre de apa cu osmoza inversa au introdus diverse dispozitive pentru reintroducerea de minerale sintetice in apa, dar de ce as dori sa inlocuiesc mineralele naturale cu cele sintetice, in plus aceste dispozitive reintroduc doar 1-2 minerale, in special calciu si magneziu si nu pe toate cele scoase in procesul de osmoza precum potasiu, fier, fosfor, etc.

Un alt dezavantaj al apei obtinute prin osmoza inversa este acela ca este putin acida, are un pH intre 6,5 si 7, apa sanatoasa trebuie sa fie alcalina, sa aiba un ph mai mare de 7.

apa filtru osmoza inversa

Un alt dezavantaj este acela ca apa saracita in minerale se absoarbe mai usor in organism, creste retentia de apa (ne ingrasam de la apa),  deoarece concentratia de minerale din apa pe care o bem influenteaza presiunea osmotica si implicit gradul de absorbtie al apei in organism.

Apa distilata la fel si apa obtinuta prin osmoza inversa are efecte benefice doar daca este consumata pe o perioada scurta de cateva saptamani, o astfel de cura are si Valeriu Popa

Demineralizare organismului se produce nu doar pentru ca scade aportul de minerale ci si pentru ca consumul de apa demineralizata duce la  eliminarea a unei cantitati mai mari de minerale prin urina, transpiratie, etc.

Anumite voci spuna ca cantitatea de minerale din apa obisnuita nu este asa de mare si nu contribuie prea mult la bilantul organismului sau  ca nu se absorb, insa adevarul este ca mineralele prezente in apa sunt ca un amortizor ce impiedica „spalarea” mineralelor din corp. Apa normala mineralizată odată intrată în sistem, corpul o va „citi” cu cantitatile de minerale si nu se va strădui s-o echilibreze si s-o alcalinizeze, asa cum se intampla in cazul apei purificate iar astfel mineralele existente în corp vor ramane în siguranța.

Daca tot vreti sa dati banii pe un filtru de apa, mai bine cautati unul care produce apa sanatoasa nu apa distilata.

Comments (1)
  1. lifeowner 11 iunie 2015

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *