Pedichiura de vreme rece

Dupa cum nu slabesti pentru admiratia altora, ci ca sa te simti mai bine in pielea ta, la fel se intampla cu ingrijirea picioarelor iarna: chiar daca nu le afisezi in public, tot au nevoie de atentie, ca sa treaca cu bine prin sezonul rece. Pedichiura nu este un ritual de sezon, ci o necesitate constanta pentru sanatatea picioarelor. Iata cum ar trebui facuta:

  • pedichiura pe vreme receMai rar ca vara. Daca sezonul slapilor, al mersului descult prin nisip si iarba, al pielii expuse prafului, vantului, sarii din mare si clorului din piscine sunt indicate doua sesiuni de pedichiura pe luna, in perioada rece una este suficienta. Iar asta, pentru ca pielea e protejata  de sosete si incaltamintea inchisa, iar stratul de celule moarte nu se mai ingroasa atat de repede.
  • Imediat ce treci la incaltamintea inchisa. Scapa de toate bataturile si zonele cu piele ingrosata “construite” peste vara, altfel te vei simti foarte inconfortabil in incaltamintea mai dura, de iarna. Cu atat mai mult cu cat vei umbla foarte putin cu piciorul liber, iar pielea nu are timp sa se aeriseasca atat cat trebuie
  • Fara oja, doar cu lac. Sezonul rece le poate da unghiilor de la picioare un ragaz bine meritat dupa ce, de-a lungul verii, au fost colorate in toate nuantele de oja posibile: acopera-le doar cu un lac hranitor sau intaritor, care sa le faca tare bine! In plus ei scapa de nuanta galbuie.
  • Fara brici. Poate va fi nevoie de o curatare mai intensive la inceputul sezonului rece, asa cum mentionam anterior, dar vei da briciul pe pila de picioare dupa asta, cel putin pana la primavera. Incaltamintea inchisa, care tine picioarele la adapost de conditiile de mediu, te va ajuta sa-ti pastrezi pielea fina mai mult timp, fara zone cu probleme.

sursa: infit.ro

Comments (1)
  1. Anca Platon 27 februarie 2013

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.