Patuturi pliabile pentru bebelusi

Care este cel mai bun patut pentru bebelus? Ce sa aleg intre un patut din lemn si unul pliabil? Daca iti pui astfel de intrebari ar trebui sa stii ca nu esti singura, majoritatea viitorilor parinti au aceasta dilema inainte de achizitionarea unui patut.

Pentru a putea sa luati o decizie mai buna am decis sa prezentam avantajele si dezavantajele paturilor pliante.

patuturi pliabile

Cand spui „patut pliant” te poti gandi la un patut care se poate strange usor, ocupa spatiu putin cand il depozitam, ca il putem lua cand plecam in concedii sau intr-o vizita mai prelungita la rude, dar oare cat de bine este pentru bebelus sa doarma intr-un astfel de patut.

Majoritatea patuturilor pliabile vin cu o saltea din spuma poliuretanica, ce este rigidizata cu un placaj imparit in 4 sectiuni astfel incat sa se poata plia ce sta pe un suport din bare metalice. O astfel de saltea poate reprezenta o problema pentru un nou nascut, deoarece pana la varsta de 6 – 7 luni coloana sa vertebrala nu este suficient formata si are nevoie sa stea mai mult timp in pozitie orizontala pe o suprafata dreapta si ferma, ceea ce majoritatea saltelelor cu care vin patuturile pliabile nu ofera.

patuturi plianteDaca constati ca salteaua patutului nu este suficient de ferma, poti sa folosesti  o saltea speciala cu fibra de cocos.

Un alt dezavantaj al pautului pliant este faptul ca majoritatea materialelor folosite sunt sintetice, are foarte mult material textil ceea ce il face sa se incarce electrostatic astfel incat atrage si retine praful.

Un avantaj fata de patuturile de lemn poate fi lipsa gratiilor, facand imposibila excaladarea patutului (pana la o anumita varsta) si nici nu exista riscul de a isi prinde membrele intre gratiile patutului.

Noi recomandam patuturile pliante doar ca un pat secundar, care sa fie folosit ocazional atunci cand suntem plecati in in concediu, cand dormim la bunici, rude sau prieteni. Noi nu recomandam sa folositi patuturi pliante pentru bebelusi pe termen lung, mai ales in cazul nou nascutilor. Pentru camera copilului si dormiutul pe termen lung va recomandam patuturile din lemn, mai multe modele aici.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.