Pana la ce varsta pot folosi copiii un patut?

Trecerea de la un patut la un pat pentru copii se face in functie de multi factori, cel mai important fiind dezvoltarea copilului. Daca micutul are inca greutatea si inaltimea acceptate de patutul in care doarme, poate sa foloseasca acel patut si in situatia in care are 3 ani. In cazul in care insa a depasit greutatea acceptata de patut, ori i se va cumpara un alt patut, ori va fi transferat intr-un pat pentru copii, caruia i se vor monta niste zabrele exact ca si in cazul patutului; aceasta, numai in situatia in care copilul este mai mic de un an si poate sa cada oricand dintr-un pat normal.

Cei mai multi copii trec de la patut la un pat de copii in jurul varstei de 3 ani. Se considera ca pana in acel moment nu sunt foarte pregatiti din punct de vedere psihic. Pentru a ii ajuta pe cei mici sa depaseasca acest moment, care lor li se pare dificil, parintii trebuie sa cumpere deja un pat de copii unde cei mici sa se joace. Joaca in noul pat ii va ajuta sa il priveasca cu ochi buni, si sa fie gata sa doarma in el in perioada imediat urmatoare.

Patut pentru copii roz

Multi parinti sunt stresati de faptul ca micutii pot cadea din pat, se pot lovi sau se pot sufoca daca vor incepe sa doarma intr-un pat normal. Insa stresul lor nu este fondat, pentru ca micutii de 3 ani nu mai au nicio problema in a respira normal si a se impaca bine cu paturile si pernele, si nici nu pot cadea din pat, mai ales daca in jurul patului vor fi amplasate perne moi. Si daca inaltimea patului este problema principala, se poate oricand comanda un pat la ce inaltime se doreste, iar micutii nu vor avea cadea de la o inaltime mare in eventualitatea in care vor cadea. Trebuie precizat insa ca o inaltime prea mica este iarasi o problema, pentru ca micutii pot raci mai usor atunci cand este curent in camera din varii motive. O inaltime potrivita pentru un pat de copii este de 20 cm.

Si daca si in aceasta situatie, parintii sunt stresati de ce li s-ar putea intampla copiilor in noile lor paturi, le recomandam sa foloseasca cu incredere un sistem de monitorizare a celor mici, care le va da detalii despre orice se intampla in camera acestora.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *