O mânuţă pentru Lucia-Cristiana!

      Lucia-Cristiana s-a nascut pe 25 noiembrie 2010.Un copil dorit si asteptat cu multa nerabdare de parinti, insa la nastere marea bucurie s-a transformat in uimire; Lucia s-a nascut fara jumatate de antebrat si manuta stanga,mai exact confoarm scrisorii medicale din 25.10.2010 “absenta congenitala a ½ distale a antebratului si mainii stangi”

    A fost o sarcină normală, fără probleme şi atent monitorizată până în ultima lună de sarcină, dar din păcate problema manutei nu a fost vazuta la niciuna din cele patru ecografii facute. Imediat dupa nastere nu au întârziat nici explicaţiile medicilor:  cauză genetică sau o banală răceală în primul trimestru de sarcină, dar acestea fiind doar simple supoziţii neavând la bază nici o investigaţie

.Dupa ce ne-am venit in fire,si am incercat sa acceptam ideea ca fetita noastra nu are o manuta,am inceput sa cautam care este cauza pentru care copilul nostrum sa nascut asa….Dupa mai multe cautari si investigatii am aflat ca este vorba de Simdrom de Banda Amniotica (benzi fibroase din sacul amniotic prind un fetus in dezvoltare).

Dr. Alexandru Ulici, medic primar  ortopedie pediatrica de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, din Bucuresti ne-a spus ca nu se poate face interventie de reconstructie a manutei, si ne-a recomandat  aplicarea protezelor care  se vor  schimba  pe masura ce Lucia va creste.Necesare sunt si sedinte de kinetoterapie pentru ca muschii manutei,al omoplatului si coloana sa se dezvolte normal.

Pentru a putea fi independenta ,sa nu  mai depinda de nimeni atunci cand se imbraca,incalta,etc.Lucia are nevoie de Proteza Mioelectrica,iar cand procesul de crestere se apropie de sfarsit,Lucia ar putea primi si utiliza Proteza Bionica.Cu ajutorul acestor proteze Lucia va putea avea o manuta functionala

Aceste proteze nu reprezinta doar o inlocuire estetica a manutei, ci sunt necesare pentru cresterea si dezvoltarea corecta a coloanei vertebrale.

o manuta pentru lucia  cristina

Din pacate protezele nu se pot refolosi, de aceia pentru fiecare proteza achizitionata trebuie platit pretul integral.

Costurile pentru achizitionarea protezelor sunt uriase pentru posibilitatile noastre financiare

Manuta artificiala nu poate reface decat o parte din functiile manutei Luciei, dar o poate ajuta sa fie independenta si sa nu se simta diferita fata de alti copii.
Haideti sa investim in zambetul unui copil, sa-i dam manuta de care are nevoie!
O suma cat de mica donata, poate fi o mare sansa pentru Lucia-Cristiana,sansa de a avea o copilarie si o viata aproape de normal.

Conturile deschise pentru proteza Luciei:
 RO38.RZBR.0000.0600.1321.3728 (RON)
 RO05.RZBR.0000.0600.1321.3740 (EURO)
 RO48.RZBR.0000.0600.1321.3742 (USD)
 Cod SWIFT: RZBRROBU
Raiffeisen Bank-Sucursala Braila
Beneficiar cont: Turcu Marian – tatăl Luciei
Telefon: 0769.657.755
              0762.682.426
Sau in contul Asociatiei „Aripi Frante” infiintata de parintii Luciei.
Denumire entitate Asociatia “ARIPI FRANTE”
Cod de inregistrare fiscala (CIF) – 30491902

Cont (IBAN) bancar -RO32 RZBR 0000 0600 1482 1999

Povestea Luciei o puteti citi aici: http://lucia-cristiana.blogspot.com
Comments(2)
  1. Denis 30 ianuarie 2014
  2. Supli Cata 30 ianuarie 2014

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.