Noi titluri din literatura contemporana pentru copii

stejarul piticEditura Cartea Copiilor își continuă campania de promovare literaturii contemporane pentru copii prin lansarea a două noi titluri, semnate de autori și ilustratori români: Stejarul pitic, cel mai bun tătic!, de Victoria Pătrașcu, cu ilustrații de Livia Coloji, și Călătorie printre ierburi și lumină, de Iulia Iordan, cu ilustrații de Cristiana Radu.

Cartea Stejarul pitic, cel mai bun tătic! adună în paginile sale cinci povești inteligente, amuzante și foarte inspirate, scrise cu gândul la felul de a fi al copiiilor de azi.

Prima ne învață despre cum grija și iubirea oferite celorlalți ne pot transforma și ne pot oferi o mulțime de bucurii. Ce-a de-a doua ne reamintește cât de important este să nu uităm ceea ce contează cu adevărat în viață.

A treia, „Cadoul Celestinei”, ne face cunoștință cu o fetiță care nu mai știa să se bucure pentru că avea aproape tot ce își putea dori. Nici nu se termină bine povestea Celestinei că televizoarele își încep atacul, în cea de-a patra poveste, în care ni se aduce aminte că orice exces capătă putere asupra noastră și ne poate face mult rău dacă nu găsim un echilibru sănătos.

Povestea de încheiere este o „Poveste de iarnă” care ne poartă peste mări și zări până în deșert, pe tărâmul tuaregilor, făcându-ne părtași la o minune și un adevăr – atunci când îți doreşti cu tărie un lucru, mai devreme sau mai târziu dorința se îndeplinește.

Cea de-a doua carte, Călătorie printre ierburi și lumină, este inedită prin felul în care îmbină latura educativă cu povestea. Cartea ne prezintă, într-o manieră interactivă, universul aparent banal al câtorva plante cu care ne întâlnim zilnic. Găsim informații folositoare despre utilizarea lor, idei de diverse activități sau jocuri pentru copii și ne sunt amintite, într-un mod captivant și jucăuș, semnificațiile din cultura populară românească ale fiecărei plante în parte.

Personajul principal al cărții este Luli, o fetiță care iubește natura și secretele acesteia, și care primește o misiune importantă de la mama ei – să culeagă tot felul de flori și frunze de prin grădină și din împrejurimi.

Colindând câmpii, fânețe, lanuri, pășuni și grădini, Luli și Norocel, cățelul său jucăuș, ne vor împărtăși din tainele plantelor și florilor. Vom afla lucruri interesante despre cântece, jocuri sau obiceiuri lăsate de bunici și străbunici. Învățăm despre cicoare și rostul ei sub soare, ne jucăm cu un trifoi fără prea mult tărăboi și povestim despre sânziene, busuioc, urzici și păpădii, de te miri, la sfârșit, câte ai învățat și știi.

Cele două titluri, recomandate copiilor între 3 și 10 ani, sunt disponibile pe site-ul editurii, www.carteacopiilor.ro, la prețul special de 15,75 lei (preț subvenționat de Administrația Fondului Cultural Național și valabil pentru un tiraj limitat). La fiecare comandă online, indiferent de cărțile comandate, de valoare sau de cantitate, editura va oferi gratuit încă o carte. În această lună, titlul cadou este „Pozna lui Jackie”.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *