Nasterea cu plata in rate

Nasterea in rateSaptamana aceasta, o prietena de familie apropiata, urmeaza sa nasca, in urma unor experiente mai putin placute in spitalele de stat, cei doi au hotarat ca ar fi de preferat sa nasca la o maternitate privata, dar cum nici unul din ei nu au venituri suficient de mari, costurile unei astfel de nasteri i-ar fi dat peste cap. Si o nastere la un spital de stat te costa destul de mult chiar daca oficial totul este gratuit, poate undeva la 50% din costul unei nasteri intr-o maternitate privata.

Mi-a placut atitudinea taticului, a spus ca plateste rate pentru masina mult mai mult decat il costa nasterea propriului copil, iar daca atunci cand a fost vorba de rate pentru masina nimanui nu i sa parut ciudat, chiar l-au incurajat, de ce sa nu faci rate si pentru nasterea copilului tau, ca doar este mai de pret decat 100 de masini.

Cautand o solutie financiara pentru costurile ce le presupune nasterea la o maternitate privata, a dat peste oferta Maternitatii Isis, ce ofera viitoarilor parinti posibilitatea de plata in rate a „pachetului de nastere” ce ajunge la 1000 euro printr-un contract direct intre spital si parinti, fara sa mai fie necesara implicarea unei banci.

Acest sistem de rate pentru nastere presupune plata sume de 500 euro la externare, si restul de 500 euro se plateste in 5 rate a cate 100 euro lunar, ceea ce este mult mai usor de platit pentru o familie. Au gasit si la o alta maternitate o oferta asemanatoare, dar plata ratelor se incepea cu cateva luni inainte de nastere, iar la externare trebuia sa achiti toata suma, ceea ce nu este chiar un avantaj.

Chiar daca initial au dorit sa nasca la o maternitate din Bucuresti (putin mai scumpa dar langa casa), oferta aceasta financiara de „nastere cu plata in rate” ia determinat sa aleaga Maternitatea Isis din Constanta, si avand si rude linga Constanta, ce ii putea gazdui inaninte de nastere, au zis ca vor lua bagajul pentru maternitate si vor merge cu 2 saptamani inainte de data probabila a nasterii si vor avea astfel si un mic concediu.

Pachetul de nastere de 1000 euro oferit de maternitatea Isis are incluse toate facilitatile ce sunt necesare pentru nasterea bebelusului in conditii de siguranta si confort: indiferent daca vei alege sa nasti natural, sa nasti in apa sau daca va fi necesara o operatie cezariana. Alte facilitati sunt recoltarea celulelor stem (daca ai contract cu o banca de celule stem), anestezie, posibilitatea ca viitorul tatic sa asiste la nastere si sa stea langa mamica pe perioada spitalizarii ( la maternitatile de stat nu prea se poate, si asta a fost unul dintre motivele pentru care prefer nasterea la privat), costurile de spitalizare pentru mama si bebelus, toate consumabilele necesare, cazarea intr-o camera individuala (seamana cu o camera de hotel) cu baie individuala, ai chiar si televizor si internet wireless, fiind inclusa si prima consultatie a bebelusului in primele 7 zile de la externare.

Abia astept sa imi povesteasca cum a fost nasterea, cum a fost atmosfera intr-o maternitate privata, cum se comporta cu tine personalul (si eu am un gust amar de la maternitatea de stat) si o sa o rog sa povesteasca si aici.

Si eu doresc sa nasc la o maternitate privata, nu m-am hotarat inca la care, din fericire noi am strans suficienti bani pentru nastere din timp si nu o sa fie nevoie sa facem rate pentru nastere, asa ca putem alege orice maternitate ne atrage.

Consideri ca merita sa platesti sa nasti la o maternitate privata? Tu ai fi dispusa sa faci rate pentru nasterea copilului?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.