Mobilierul bebelusului: gust si confort

Cumpararea mobilierului necesar are loc de obicei cu doua luni de zile inaintea nasterii, pentru ca perioada care urmeaza nu permite luxuri de genul acesta. Deci daca mama poate sa se miste si sa iasa la cumparaturi va constata ca exista o varietate imensa de articole comerciale in domeniul mobilierului pentru copii.

In perioada initiala, cand copilul doarme de obicei in camera parintilor, poate sa se acomodeze in port-bebe sau in caruciorul sau. In acest caz va fi nevoie de o saltea buna, iar alegerea leaganului poate astepta. In schimb, masuta de schimb este necesara din prima clipa, ca sa nu fie solicitata talia mamei aplecandu-se ca sa schimbe copilul in pat. Este nevoie de atentie la alegerea caruciorului care trebuie sa fie usor de intrebuintat si rezistent, sa se inchida usor cu mana, sa nu fie foarte greu si sa aiba trei pozitii de reglare pentru spate, precum si o pozitie total orizontala pentru a permite culcarea copilului.

O solutie practica si convenabila poate fi si imprumutul sau cumpararea de articole pentru copii la mana a doua. Bebelusul creste in ritm extraordinar, astfel incat unele articole sunt necesare intr-o anumita faza a vietii sale, iar peste un an sau doi devin total inutile. Deoarece costul articolelor pentru copii este destul de ridicat, aceasta alegere este o alternativa buna, dar conditia este sa fie asigurate conditiile de siguranta iar articolele care vor fi alese sa poata fi adaptate corespunzator in spatiile carora sunt destinate.

Experienta prietenilor si a cunoscutilor care au fost in aceeasi situatie cu a dumneavoastra va va ajuta sa clarificati eventuale nelamuriri si dubii si sa faceti alegerea corecta. Amintiti-va ca hotararea si alegerea articolelor pentru copil nu va apartine numai dumneavoastra. Cereti si sfatul tatalui. Gusturile  lui diferite si solutiile pe care le va propune vor forma o conceptie mai corecta despre necesitatea fiecarui lucru. Hotarati si alegeti impreuna!

Spatiul bebelusului

Romantismul si sensibilitatea mamei se exprima prin modul in care va aranja si decora camera copilului. Animalute, pernute si jucarii alese cu grija. Culori pale care confera o senzatie de caldura si tandrete.

Toate acestea sunt acceptate de copil in primele luni ale vietii sale, dar cu cat creste si isi formeaza parerea despre spatiul lui, se observa ca pana la urma gusturile sale nu coincid cu cele ale mamei sale. Copiii prefera culorile clare si intense, cum ar fi verdele, rosul, albastrul. Sunt culorile care le atrag atentia si stimuleaza imaginatia.

Decorati camera copilului la doua luni de zile dupa nasterea sa. Va dati mai bine seama de nevoile sale viitoare dar si de valoarea si utilitatea lucrurilor pe care le veti alege. Astfel economisiti si efort si bani.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.