Masuri de precautie in timpul sarcinii

Sunt putine femeile care isi dau seama imediat ca sunt insarcinate, deoarece primele semnale apar dupa cateva saptamani. Pentru siguranta noastra si a familiilor noastre, acelea dintre noi care nu folosim anticonceptionale, dar intretinem raporturi sexuale regulate, am face bine sa fim un pic mai precaute in ceea ce priveste sexualitatea pe durata sarcinii.

precautie in timpul sarcinii

In cazul celor fumatoare, acest obicei va trebui incetat; intotdeauna este mai bine mai devreme decat mai tarziu deoarece consecintele sunt grave pentru copilul nenascut inca. Daca obisnuim sa consumam bauturi alcoolice, acest obicei ar trebui sa fie ocazional si sub nici o forma nu trebuie sa devina o obisnuinta pentru viitoarea mamica. Efectele tutunului si ale alcoolului, pot fi fatale pentru bebe.

Pe toata durata cat suntem insarcinate, nu trebuie sa luam medicamente fara a consulta medicul sau farmacistul. Aceasta inseamna ca nu vom putea folosi nici medicamentele pe care le avem in casa, de exemplu remediile pentru raceala, remediile pentru dureri de cap, etc., fara a cere inainte sfatul medicului. Sarcina difera de la o femeie la cealalta si nu intotdeauna medicamente care ne fac noua bine, fac bine si altor mamici. Nici chiar remediile naturale pe baza de plante  nu sunt neaparat sigure. Intotdeauna trebuie sa consultam medicul daca facem febra, daca racim sau pentru orice alta problema medicala.

Suntem femei si stilul nostru de viata difera de la una la alta; adoram sa inotam, sa alergam, sa mergem pe bicicleta, sa facem sport, fitness, gimnastica. De multe ori, in momentul in care aflam ca suntem insarcinate renuntam la aceste obiceiuri; nimic mai rau, este indicat sa continuam sa facem sport, cu conditia sa nu exageram. In perioada sarcinii sunt contraindicate sporturile de performanta si sporturile mai solicitante, cum ar fi: scufundarile, calaria, joggingul, culturismul, etc.

In cazul in care apare o scurgere vaginala, trebuie sa ne adresam imediat medicului care tine evidenta sarcinii noastre. Acesta poate fi un semn ca ceva nu e in regula cu sarcina noastra. De multe ori aceste sangerari sunt normale si se opresc dupa cateva zile de reapus total la pat, dar daca totusi embrionul a suferit modificari, natura isi va urma cursul, indiferent de incercarile medicului.

Viitorii tati ar trebui sa duca o viata cel putin la fel de sanatoasa alaturi de noi, femeile insarcinate, in primul rand din propriul lor interes, si in al doilea rand, in spirit de solidaritate fata de partenera lor de viata.

Comments(2)
  1. elena 17 ianuarie 2013
    • Mamica 17 ianuarie 2013

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.