Mancaruri savuroase si workshop de gatit in Creta

Mancarea si alimentatia celor mici iti poate aduce multa frustrare in concediu, dar in Creta sunt multe taverne care servesc preparate sanatoase si usoare, pe gustul si celor mai mofturosi copii. Mai mult decat atat, Creta, cu aromele sale distincte si respectul pentru traditie, iti va furniza o multime de idei pentru meniul celor mici, pe care sa le aplici si acasa!

Preparatele cetane sunt bazate pe ingrediente proaspete, precum pestele din largul coastelor sale, uleiul de masline presat la rece, branza feta, iaurtul, fructele aurite si condimentele parfumate.

Greek-Panko-Crusted-Feta-Cheese

Oferta preparatelor culinare cretane este vasta: tocanitele cu carne, souvlaki, pestele la gratar si salatele ce contin ingrediente proaspete sunt cu adevarat delicioase si adorate de copii! Poti sa incerci sa le faci si tu acasa copiilor tai o salata clasica greceasca numita horiatiki, care consta in felii de rosii, de castravete, masline, ardei gras, ceapa si branza feta, alaturi de un dressing de ulei si otet. E foarte simplu de facut, daca ai toate ingredientele!

Mother and Daughter Making a SaladPentru ceva poate un pic mai complicat, poti merge la un workshop de gatit chiar in timpul sejurului in Creta. Autoarea cartii “Foods of Crete”, Mrs. Koula, nascuta si crescuta in Creta, iti va impartasi din expeienta si cunostintele ei despre preparatele si retetele traditionale grecesti pastrate de familia sa timp de mai multe generatii.

Creta are o lunga si bogata traditie in prepararea dulciurilor si prajiturilor atat de iubite de copii. Deserturile contin iaurt, lapte, miere, alune si migdale – ingrediente nu doar delicioase, ci si foarte sanatoase. In cofetariile din Grecia veti gasi o mare varietate de foietaje, precum baklava, cataif si placinta, dar deserturile traditionale cretane sunt prajiturile cu unt, miere si nuci si iaurtul cu miere si fructe.

101397924

Iaurtul este folosit atat la salate si mancaruri, cat si la prajituri sau, pur si simplu, ca desert cu miere si nuci sau diverse fructe. Acesta din urma este un desert usor si sanatos, care se serveste in special vara, pentru ca este foarte racoritor. Combinatiile de iaurt cu fructe sunt delicioase si sub forma de inghetata cremoasa, pe care sigur copiii o vor adora!

Ravani este un alt desert minunat din bucataria greceasca la care se foloseste iaurtul. Ingredientul principal al retetei este insa faina de gris, foarte des intalnita in deserturile din Creta. Ravani, in mod traditional, este o prajitura facuta din ingrediente simple, dar in compozitie poti adauga nuci, migdale, fistic sau fulgi de nuca de cocos, pentru a spori valoarea nutritionala, deoarece nucile sunt surse naturale de proteine, minerale, calciu si magneziu, care ajuta la intarirea organismului si la cresterea sanatoasa a copiilor.

Oferta sejur Creta
Hotel Golden Sun 3* – de la 277 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu demipensiune, asistenta turistica. Taxe de aeroport gratuite pentru plecarile din 10.08, 14.08, 17.08.2013. Europa Travel, www.europatravel.ro tel. 021 9407

De Cristina Nicolae

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *