Mama, mergem la plimbare?

Este foarte important pentru copil sa vina in contact cu lumea externa, sa schimbe mediul si sa primeasca diferiti stimuli. Iar aerul curat si plimbarea revigoreaza., ii deschid pofta de mancare si il ajuta sa dezvolte mecanismele sale naturale de aparare, sa se adapteze la schimbarile climatice.

O solutie practica pentru transportul copilului in primele 3 luni de zile ale vietii sale este utilizarea unui marsupiu. Permite o mai mare libertate de miscari, se poarta usor si este comod si pentru copil, care la randul lui se bucura indeosebi de contactul direct cu tatal sau mama sa, iar miscarea il linisteste.

In perioada alaptarii, cand copilul se hraneste numai cu laptele matern, are nevoie intotdeauna de apropierea de mama sa. Asta nu inseamna ca nu se pot bucura impreuna de o iesire la cumparaturi, o excursie, chiar si un film de vara. In realitate, iesirile cu copilul devin mai grele mai tarziu, atunci cand se imbogateste dieta lui si totodata si lucrurile pe care va trebui sa le transporte mama.

In timpul lunilor de vara, expunerea sa la soare pentru putin timp, cu capul protejat intotdeauna, ajuta la formarea vitaminei D. Vor trebui evitate anumite ore, cand radiatiile ultraviolete sunt intense (intre orele 10-15) si sa se prefere un loc umbros pentru a evita insolatia, arsurile si xerodermia.

Sa aveti intotdeauna la dumneavoastra lichid antiseptic ca sa curatati si sa dezinfectati rana rapid, in cazul in care copilul dumneavoastra se va rani sau zgaria. Incercati sa petreceti putin timp cu el in afara casei, daca bineinteles o permite vremea. Si dumneavoastra aveti nevoie! Vorbiti-i despre cele intalnite pe strada. Este important sa auda vocea dumneavoastra, sa va simta intotdeauna.

Este bine sa evitati spatiile cu multa lume in primele 3 luni ale vietii sale, in special daca este prematur sau a prezentat dificultati respiratorii dupa nasterea sa.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.