Lyon : rascruce a Europei, dar si o destinatie turistica de necontestat, inainte de toate

Al doilea oras administrativ din Franta, orasul Lyon este situat la confluenta Saôn-ului cu Rhôn-ul. Capitala a regiunii Rhône-Alpi, Lyon se intinde pe o suprafata de 43,698 km patrati, este al doilea oras francez pe plan administrativ si a doua zona urbana franceza după Paris, fiind imediat urmat de Marsilia. Comunele Lyon si Villeurbanne formeaza « Comuna Centru » a Marelui Lyon. Atunci cand optati pentru o vacanta in Lyon, va trebui sa  va organizati bine timpul, deoarece, intre vizitele locurilor turistice, descoperirea de artefacte din muzee, degustarea diferitelor specialitati culinare la cele mai bune restaurante din Lyon, probabil ca nu veti avea decat putin timp de petrecut în camera de hotel! Pentru cei interesati de arta, sectorul de turism din Lyon va ofera posibilităţi diversificate.

Fanta si primaria din  LyonVeti putea descoperi opere de arta de neinchipuit in muzee şi galerii, cum ar fi Muzeul Tesaturilor si al Artelor decorative, Muzeul Guimet (Muzeul de Istorie naturala), Muzeul Civilizatiei africane, Muzeul Civilizatiei galo-romane, Muzeul de Arte Frumoase (sau Palatul Saint-Pierre unde veti putea admira cele mai bogate colectii de arta din Europa), Muzeul de Arta Contemporana, Institutul Lumière (unde cinefilii vor redescoperi, printre altele, istoria timpurie a cinematografiei), Muzeul Automobilului „Henry Malartre”, sau chiar Muzeul Pompierilor … pentru a numi doar cateva din ele!

Pentru cei interesaţi de patrimoniul religios al Lyon-ului, ei vor putea vizita Catedrala Sf. Ioan, basilica  Notre-Dame de Fourvière construita inca de la 1872 şi dedicata Neprihanitei Zamisliri (unul din reperele care merita vazut in orasul Lyon, datorita pozitionarii sale in partea de sus a colinei), Biserica Sf. Gheorghe situata în apropiere de Piata Benoit-Crépu  sau Biserica Sf. Nizier, printre alte obiective, care merita a fi vizitate cu orice pret, inLyon! Pentru iubitorii de natura, Lyon-ul nu a terminat prin a va coplesi, intrucat, o dupa-amiaza in Parcul de La Tête d'Or sau in Parcul de Parilly, cateva ore de promenada prin Gradinile de Fourvière si, apoi, momente de meditatie pe malurile Rhôn-ului, in Parcul inaltimilor sau in Parcul de Gerland .. nu va putea decat sa va lase amintiri de neuitat.

Piata BellecourIar daca pentru dumneavoastra, turismul este sinonim cu gastronomie, să fiti constienti ca in materie de turism, pe langa carnati din carne si creier de porc, Pernite de Lyon, Sortul Pompierului, Sarment de Beaujolais (care sunt delicatese specifice Lyon-ului) … nu veti avea decat de ales meniul şi să va oferiti timp pentru a degusta din specialitatile gastronomice de aici. Spre a va asorta mesele mai bine, vinul de Beaujolais este de neevitat ! Daca mergeti ca turist in Lyon, amintiti-va sa va informati cu privire la orice  festivitate sau eveniment care ar putea aparea in timpul vacantei dvs. si la care ar fi pacat să nu participati, deoarece exista Festivalul noptilor sonore, Festivalul de Salsa (la sfarsitul lunii iunie), Bienala dansului sau cea a Artei contemporane din Lyon, spectacolele si concertele de la Teatrul antic din Fourvière si la Odeon-ul galo-roman vara…

Dumneavoastra va va ramane sa faceti alegerea cea mai potrivita! Printre altele, nu uitati sa vizitati celebra Piata Bellecour (prima cea mai mare piata pietonala din Europa, unde se poate admira statuia ecvestra a lui Ludovic al XIV-lea), Turnul metalic de Fourvière (cel mai inalt punct din Lyon), la Part-Dieu si turnurile sale (al doilea district de afaceri din  Franta) si Stadionul Municipal de Gerland (pentru fanii echipei de fotbal Lyon: Olympique Lyon) .. sunt tot atatea amintiri frumoase, pe care le veti tine minte vizitand primitorul oras Lyon.

Sursa : http://www.web-libre.org/voyages/villes/lyon,277.html

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.