„Luna de miere” cu nou-nascutul

Este nou venit in viata dumneavoastra si vine, asa cum adesea spunem in gluma, noi parintii, fara „manual de utilizare„. Oricate ati sti despre copii, despre acest nou-nascut, concret nu stiti nimic. Dar trebuie sa aveti grija de el, de la inceput, sa incercati permanent sa intelegeti cum se simte, de ce are nevoie.

Avand ca ghid reactiile sale, adaptati ingrijirea dumneavoastra nevoilor lui. In primele saptamani, va veti cunoste mai bine copilul iar el – noua sa viata extrauterina. Asadar, peste putin timp veti fi amandoi mai linistiti si mai relaxati, veti sti mai bine ce asteptati unul de la celalalt.

Dragostea are nevoie de tiluna de miere dupa nasteremp. Legatura mamei, dar si a tatalui cu nou nascutul devine mai profunda pe zi ce trece. Poate il iubiti la prima vedere pentru ca este copilul dumneavoastra la care ati visat atat si pe care ati dorit sa il tineti in brate. Dar este absolut normal sa aveti sentimente diferite fata de copilul dumneavoastra intr-o prima etapa. Asa ceva nu este in nici un caz un indiciu ca nu sunteti o mama buna, ca instinctul dumneavoastra matern nu functioneaza sau ca s-ar putea mai tarziu sa intampinati probleme in relatia dumneavoastra cu copilul.

Tandretea si mandria care va coplesesc momentan devin stres pentru cum veti reusi sa faceti fata si stare de panica atunci cand constientizati legamantul care insoteste aceasta fericire. Amintiti-va ca aceste sentimente se clarifica in scurt timp. Legamantul care va va uni este cel mai puternic si de neclintit dintre toate legamintele pe care le pot contracta oamenii. Copilul dumneavoastra va va iubi cu cea ma devotata si inocenta dragoste pe care o poate simti.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.