Locul de joaca din curte: o casuta din lemn in copac

De curand facem planuri cu fetele mele despre cum vor sa arate curtea din viitoarea noastra casa (nu stim cand o vom cumpara) si bineinteles ca primul lucru care m-au intrebat fetele a fost: „Unde va fi locul de joaca?”

A fost foarte amuzanta discutia, ele deja isi imagineaza cum o sa arate casa noastra, cum va fi camera lor, ca vor avea un loc de joaca in curte.

Noi ne dorim o casa din lemn pentru ca ne dorim o casa cat mai sanatoasa pentru noi si pentru copiii nostri

Cand am discutat despre locul de joaca din curte mi-au spus ca si-ar dori o casuta in copac pe care sa o facem din lemn si in care sa aiba mobilier pe masura lor, asa ca am inceput sa cautam pe google imagini cu casute din lemn construite in copac.

Cel mai mult le-a placut „complexul de apartamente” din imaginea de mai jos, este superb, vesel si plin de culoare, cu leagane si pasarela intre apartamente” dar le-am explicat ca nu sunt prea mari sanse sa avem o curte suficient de mare si nici cu copaci atat de mari.

casuta in copac pentru copiiAsa ca am inceput sa cautam alte imagini cu casute din lemn pentru copii, si cum mi-au spus ca si-ar dori sa aiba si un topogan am ajuns la o casuta din lemn mai simpla precum cea din imaginea de mai jos.

casuta copii din lemn cu topoganLa aceasta casuta nu avem nevoie de un copac mare, merge si un arbust e mai micuta si are si un leagan.

Cum se construieste o casuta in copac? 

Daca ai o curte micuta nu ai prea multi copaci la dispozitie astfel incat sa alegi un copac perfect. Nu este neparat nevoie de un copac mare si gros, pot fi si doi sau trei copaci apropiati, sau poti sa faci o structura de rezistenta diferita de tulpina copacului daca acesta este mai firav, casuta doar imbracandu-l. Atentie sa nu pui casuta prea aproape de casa vecinilor pentru a nu ii deranja.

Design casuta si materiale necesare

Fiecare casuta din copac va avea un design individual ce se va adapta copacului si terenului din jur. In mod normal nu ai nevoie de autorizatii pentru a contrui o casuta in copac pentru copii, cu exceptia cazurilor cand acestea sunt prea mari sau incalca limita de proprietate.

Chiar daca nu apelezi la un arhitect si la un proiectant profesionist e bine sa faci un proiect inainte de a te apuca de treaba, asa poti face o estimare de materiale si implicit de costuri.

Atentie la inaltimea maxima a casutei, este de preferat sa fie mai mica de 3m de la sol, de multe ori copiii ce se joaca nu sunt supraveghezi si trebuie sa previi eventualele caderi iar daca se intampla si cade sa nu se raneasca prea tare.

Daca nu te pricepi suficient de bine la constructii din lemn mai bine solicita ajutorul unui prieten priceput sau chiar angajeaza un mester cu experienta, de obicei acesta are si toate sculele necesare pentru o constructie din lemn.

Lemnul va fi principalul material de care ai nevoie, in special scanduri, patrate sau chiar busteni pentru un aspect mai rustic. Mai ai nevoie de cuie, balamale pentru usa si fereastra plus alte elemente de feronerie. Acoperisul poti sa il faci cu sindrila pentru a fi mai rustic, carton sub forma de solzi la care poti combina culorile sau din alte materiale.

Atentie la scara, aceasta trebuie sa fie foarte sigura, cu mana curenta pe ambele parti, sa nu existe riscul de a cadea, mai ales ca cei mici obisnuiesc sa alerge pe scara.

Daca nu ai chef sa construiesti poti sa cumperi o casuta gata facuta pe care trebuie doar sa o montezi in copac sau langa copac pe stalpi de lemn.

cel mai frumos loc de joaca

Implica si copiii in constructia casutei din copac

Copiii vor fi foarte curiosi si entuziasmati sa participe la constructia casutei lor, asa ca daca au o varsta potrivita va recomanda sa-i implicati?

Daca sunt mai mici puteti sa le cereti sa va aduca uneltele sau diferite modele, cand alegeti vopseau si accesoriile i puteti consulta, asa le dezvoltati implicare, ii faceti sa se bucure ca au luat si parte la constructia casutei din copac si ca aceasta contine propria lor amprenta.

Daca stiu ca si ei au muncit la casa o vor pretui mai mult vor avea grija de ea, si s-ar putea bucura de ea chiar si nepotii dumneavoastra.

Comments (1)
  1. Mioara 15 iunie 2014

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.